ep archivo   sede de la torre iberdrola
IBERDROLA - Archivo

"És molt positiu que en un entorn com l'actual de creixement econòmic més moderat, alta inflació i tipus d'interès més grans, Iberdrola hagi estat capaç de revisar a l'alça els seus objectius", assenyalen a Bankinter. Els analistes de l'entitat milloren les estimacions de la companyia. A més, pugen el preu objectiu fins als 12,5 euros per acció, des dels 11,9 euros previs, i mantenen la recomanació de compra.

  • 13,56€
  • 1,31%

Entre els factors que permeten aquesta millora, en destaquen cinc: el creixement estructural en xarxes i renovables que es manté "intacte" davant de la desacceleració econòmica; l'alta proporció dels seus negocis protegits davant de la inflació; el focus en els projectes més rendibles; l'entorn d'alts preus de l'energia, i els tipus de canvi més favorables.

"Iberdrola forma part de la nostra cartera model d'accions espanyola i europea", afegeixen. "El grup és un guanyador en el procés de més electrificació i ràpida descarbonització a què s'enfronta el nou model energètic. El seu posicionament en renovables i en xarxes, la diversificació geogràfica i una sòlida estructura financera li permeten capturar les oportunitats al nou escenari de transició energètica", asseguren.

Creuen que el creixement en resultats durant el període 2022-2025 entre el 8% i el 10% “és atractiu i amb alta visibilitat”. El nou Pla Estratègic d'Iberdrola aspira a aconseguir un EBITDA entre 16.500 i 17.000 milions d'euros el 2025 i un BNA d'entre 5.200 i 5.400 milions d'euros. Les inversions totalitzaran 47.000 milions.

Aquests nous objectius suposen una millora enfront de les metes al seu anterior Pla Estratègic de novembre de 2020. La revisió a l'alça de l'EBITDA és entre un 10% i un 13% i la del BNA és entre un 4% i un 8%.

Noticias relacionadas

contador