ep archivo   playa illetes en calvi mallorca
AYUNTAMIENTO DE CALVIÀ - Archivo

Meliá Hotels, AirBNB i Booking. Aquests són els tres valors favorits de Bankinter per invertir en el sector hoteler, un sector per al qual tenen una recomanació de comprar, encara que adverteixen que s'ha de fer "amb molta prudència en aquest entorn de més incertesa".

  • 6,67€
  • 0,98%

Les últimes bones notícies contribueixen a aquesta visió favorable del sector hotels. Les grans cadenes preveuen que l'ocupació per Setmana Santa superi els nivells previs al virus. Hi ha consens en les bones previsions malgrat la incertesa que genera el conflicte bèl·lic i l'escalada dels preus.

"Bones notícies per al sector, que comença la temporada amb bons nivells d'ocupació, entre el 70% i el 80%. La nostra previsió és que el turisme segueixi recuperant el 2022, assolint el 85% dels nivells previs al virus (enfront del 50% el 2021), beneficiat del desembassament de demanda després del pas del virus, i malgrat la guerra d'Ucraïna i el repunt d'inflació”, assenyalen des del banc.

En alguns casos, les reserves superen en un 15% les del 2019. Els preus també se situen per sobre dels nivells previrus, però encara no s'ha repercutit tota la pujada de costos, cosa que podria afectar els marges, comenten des de Bankinter.

"Pel que fa al possible impacte en marges, serà menor que en altres sectors, tenint en compte que el negoci hoteler és intensiu en mà d'obra, l'increment del qual és clarament inferior a la inflació", apunten.

contador