ep el consejero delegado del banco sabadell cesar gonzalez bueno durante la celebracion del xiv
Isabel Infantes - Europa Press

Banc Sabadell ha guanyat 1.028 milions d'euros fins al setembre, un 45% més que durant el mateix període del 2022. El benefici del tercer trimestre avança un 29,4%, fins als 464 milions d'euros.

  • 1,87€
  • -0,69%

El resultat sense comptar TSB (la seva filial al Regne Unit) és de 867 milions d'euros, un 40,7% més, i a nivell TSB és de 161 milions d'euros.

"Aquesta evolució positiva del benefici permet situar el ROTE (ràtio de rendibilitat) del grup a l'11,6%. Cal destacar la bona evolució del marge recurrent (marge d'interessos + comissions - costos) que presenta un creixement del 38,8% interanual i del 9,1% trimestral, amb el suport de l'increment del marge d'interessos", ha explicat el banc.

MARGE D'INTERESSOS

Sabadell ha destacat també que "continua l'evolució positiva del marge d'interessos", que puja un 29% de gener a setembre, fins als 3.512 milions d'euros, "derivat principalment de l'increment del rendiment del crèdit i d'una millora dels ingressos de la cartera de renda fixa, recolzats en l'augment dels tipus d'interès, fets que compensen el cost més gran dels recursos i de mercat de capitals, de la mateixa manera, aquests fets fan que, durant el trimestre, el marge d'interessos mantingui el camí creixent, mostrant un increment del 6,2%”.

COMISSIONS NETES

Les comissions netes cauen un 6,3%, fins als 1.047 milions d'euros, "principalment per menors comissions de serveis, així com per comissions de gestió d'actius menors, destacant-ne les comissions de fons de pensions i assegurances, pel canvi de mix de productes d'assegurances", ha relatat l'entitat.

"Trimestralment, mostren un lleuger creixement del 0,9%, destacant les comissions de serveis més grans, que compensen la caiguda de les comissions de gestió d'actius en comercialització de fons de pensions i assegurances, impactades principalment per un efecte estacional", ha afegit.

TOTAL DE COSTOS

El total de costos augmenta un 3,2%, fins als 2.231 milions d'euros, "tant per un augment de les despeses de personal, com de les despeses generals, en què destaquen les despeses de màrqueting i tecnologia més grans, que neutralitzen la reducció de les amortitzacions. Trimestralment, el total de costos presenta un lleuger increment del 0,7%, igualment impactat per l'increment de les despeses d'explotació, que neutralitzen la reducció de les amortitzacions", ha detallat el banc.

INVERSIÓ CREDITÍCIA

El crèdit viu cau un 3,3%, "impactat principalment per una reducció del volum d'hipoteques, tant a Espanya com al Regne Unit, per menors saldos de pimes i empreses, així com per venciments de préstecs del Tresor en administracions públiques".

Trimestralment, ha afegit Sabadell, "la inversió mostra una reducció del -1,4%, de la mateixa manera afectada pel menor volum d'hipoteques i de crèdit a pimes i empreses, impactat per l'estacionalitat del període".

RECURSOS DE CLIENTS

Els recursos de clients en balanç cauen un -0,8% interanual, principalment pel menor volum de comptes vista, que es veu compensat parcialment per l'increment dels dipòsits a termini i de les emissions retail, en particular pagarés, fets que de la mateixa manera expliquen la lleugera reducció durant el trimestre del -0,5%.

ACTIUS PROBLEMÀTICS (NPA)

Per la seva banda, el saldo d'actius problemàtics (NPA) es redueix durant el trimestre i puja fins als 6.930 milions d'euros bruts a tancament de setembre del 2023, incrementant la cobertura i considera el total de provisions al 53,9%.

La ràtio d'NPA bruta se situa al 4,1%, i la ràtio d'NPA neta, a l'1,9%, considerant el total de provisions. El cost del risc de crèdit del grup se situa als 43 punts bàsics, i el cost del risc total és de 55 punts bàsics al tancament de setembre.

Per la seva banda, la ràtio CET1 fully-loaded augmenta 26 punts bàsics durant el trimestre i se situa al 13,13%, i la ràtio de capital total puja al 18,35%.

Noticias relacionadas

contador