bae systems decoit avec ses previsions le titre baisse

La britànica BAE Systems puja a la borsa aquest dilluns després d'anunciar que el Ministeri de Defensa li ha adjudicat un contracte de gairebé 4.000 milions de lliures (3.950 milions de lliures o 4.555 milions d'euros) com a part del programa AUKUS amb Austràlia i els EUA per construir submarins d'atac.

Els SSN-AUKUS seran els submarins d'atac més grans, potents i avançats que hagi operat mai la Royal Navy i acabaran substituint la classe Astute, que BAE Systems construeix a les instal·lacions de Barrow-in-Furness (Cúmbria), segons ha informat la companyia en un comunicat emès aquest diumenge.

Després d'haver iniciat els primers treballs de disseny el 2021, el nou acord de 3.950 milions de lliures cobrirà els treballs de desenvolupament dels SSN-AUKUS fins al 2028, cosa que permetrà a BAE Systems passar a la fase de disseny detallat del programa i començar a adquirir articles de llarga durada. La fabricació començarà a finals de la dècada i el lliurament del primer SSN-AUKUS està previst per a finals de la dècada de 2030.

L'adjudicació també finançarà "importants inversions en infraestructures a les instal·lacions de BAE Systems a Barrow-in-Furness, inversions en la seva cadena de subministrament i la contractació de més de 5.000 persones", ha dit la companyia britànica.

El conseller delegat de BAE, Charles Woodburn, ha declarat que això permetrà a l'empresa "invertir en competències i infraestructures crítiques per donar suport a la nostra seguretat nacional a llarg termini".

"Les accions de BAE Systems cotitzen a l'alça, cosa que reflecteix l'optimisme del mercat davant l'acord", indica Victoria Scholar, responsable d'anàlisi d'Interactive Investors. Cal destacar, a més, que avui Berenberg, en el marc d'un informe sobre el sector aeroespacial i de defensa, ha reiterat el consell de comprar BAE Systems i n'ha elevat el preu objectiu de 1.050 penics a 1.170.

contador