ep el presidente de iberdrola ignacio sanchez galan
María José López - Europa Press

Avangrid, societat controlada al 81,5% per Iberdrola, ha anunciat la subscripció amb PNM, societat les accions de la qual estan admeses a cotització a la borsa de Nova York, d'un contracte de fusió en virtut del qual Avangrid s'ha compromès a adquirir el 100% del capital de PNM a canvi d'un preu en efectiu pagable als seus accionistes de 50,3 dòlars. El Consell d'Administració de PNM ha aprovat per unanimitat la celebració del contracte de fusió i ha recomanat l'operació als seus accionistes.

  • 14,01€
  • 1,23%

En conseqüència, el preu agregat per la totalitat del capital social de PNM ascendeix a aproximadament 4.317,5 milions de dòlars (equivalents a aproximadament 3.663,5 milions d'euros). Iberdrola s'ha obligat a facilitar a Avangrid els fons que siguin necessaris per a la satisfacció de la contraprestació de l'operació.

La consumació de la compra està condicionada a: la seva aprovació per la Junta General d'Accionistes de PNM; l'obtenció de les autoritzacions reguladores preceptives per part de les autoritats federals i estatals pertinents dels Estats Units d'Amèrica; i altres condicions habituals en aquesta mena d'operacions. Avangrid preveu que l'operació es pugui tancar en un termini aproximat de 12 mesos.

PNM és una companyia elèctrica estatunidenca domiciliada en l'Estat de nou Mèxic que desenvolupa negocis regulats principalment de transport, distribució i generació elèctrica als Estats de nou Mèxic i Texas.

Noticias relacionadas

contador