• Les dues renovables espanyoles es deixen aquest dimecres un 21% i un 15%, respectivament
audax energia portada
AUDAX

Audax i Solaria, les dues renovables espanyoles, cauen amb força aquest dimecres -un 21% i un 15%, respectivament-, però es mantenen com les dues cotitzades que més han pujat al Mercat Continu des del començament de 2018, amb una revaloració acumulada del 356% i el 137%.

  • 1,79€
  • 0,56%
  • 11,96€
  • 1,27%

En el cas d'Audax Renovables, la companyia estén aquest dimecres la seva caiguda de dimarts, quan es va deixar més d'un 29% del seu valor al parquet. No obstant això, aquestes fortes caigudes contrasten amb la pujada acumulada del 356% des de començament d'any que, d'altra banda, està tenint lloc sense una justificació clara.

Segueixen sent les que més pugen del Continu el 2018, amb una revaloració acumulada del 356% i el 137%, respectivament

No obstant això, segons els responsables d'Audax, sí que hi ha raons que expliquen el bon comportament de la seva companyia i consideren que s'està recalculant el potencial de l'empresa arran d'operacions corporatives al sector en què han intervingut companyies comparables. Amb tot, aquests motius segueixen sense ser suficients per explicar l'espectacular pujada de la renovable que la situa com la companyia que més es revalora en tot el mercat espanyol.

El més destacable que podria relacionar-se amb la seva excepcional rendiment al parquet són els rumors sobre la possible compra de la companyia per part de Repsol, un acostament que desmenteixen des d’Audax. La gran incògnita per la resta de l’any és comprovar si Audax pot aguantar aquest ritme de pujades. De moment, sembla que comença a flaquejar.

En el cas de Solaria, el grup es va deixar dimarts un 9,9% i aquest dimecres està desplomant a prop d'un 20%. Unes fortes caigudes que contrasten amb la pujada acumulada de la companyia el 2018, del 137%, que tampoc té una justificació clara, com van reconèixer els mateixos responsables de la renovable en declaracions a Bolsamanía a mitjans de gener.

Les altres companyies que protagonitzen fortes caigudes aquest dimecres al Continu són Biosearch (-11%) i Inypsa (-9%), que al mateix temps són dues de les companyies amb una major pujada acumulada al parquet aquest any : 69,75% en el cas de Biosearch i 34,52% en el de Inypsa.

Noticias relacionadas

contador