logo de la societe francaise de conseil en informatique atos a angers 20240504114658

Sangria borsària en Atos. El gegant francès de les tecnologies d'informació s'ha desplomat al mercat i ha perdut un 17,3% en la sessió d'aquest dilluns després que l'empresa hagi anunciat que fa servir dues propostes de reestructuració que suposarien una "dilució massiva" dels actuals accionistes.

  • 0,78€
  • 1,96%

"L'aplicació de les propostes suposarà en tots els casos una dilució massiva dels accionistes actuals d'Atos", ha explicat l'empresa en un comunicat.

Cal recordar que Atos acumula 4.800 milions d'euros entre deute i nou finançament. Després de les últimes caigudes, que s'eleven al 90% durant l'acumulat de l'any, la capitalització de la companyia ha caigut per sota dels 200 milions d'euros i les seves accions se situen a mínims històrics.

En concret, l'empresa haurà de decidir entre l'oferta que lidera el multimilionari txec Daniel Kretinsky o la realitzada per David Layani, un dels accionistes més importants de la companyia francesa. L'empresa haurà de prendre la seva decisió abans de dimecres 5, data límit que s'ha imposat Atos.

Anteriorment, Kretinsky havia mantingut converses amb Atos sobre la compra de parts del seu negoci, que van fracassar. Onepoint, la consultora informàtica de Layani, tenia més de l'11% del capital social i els drets de vot d'Atos el desembre del 2023, segons la pàgina web.

L'empresa també ha indicat que treballava amb els creditors per garantir el màxim suport a un dels acords abans d'aquesta data límit, amb l'objectiu d'arribar a un acord final sobre la reestructuració al juliol.

Els acords arriben després d'una sèrie de converses fallides sobre l'adquisició total o parcial del negoci d'Atos. Airbus també va mantenir converses per adquirir la companyia.

A l'abril, Atos va comunicar que havia rebut una carta d'intencions del govern francès per a la possible adquisició de part del negoci. En aquell moment, l'empresa va dir que podria presentar una oferta no vinculant a principis de juny. Dilluns, Atos va assenyalar que la diligència deguda sobre l'operació seguia en curs. Atos té diversos contractes sensibles amb les autoritats franceses i l'exèrcit del país. També gestiona les dades i la ciberseguretat dels Jocs Olímpics de París 2024.

Una setmana abans, l'empresa tecnològica va donar a conèixer un descens dels seus ingressos fins als 2.479 milions d'euros al primer trimestre de l'any, un 11,15% menys en relació amb els 2.790 milions d'euros que va registrar durant el mateix període de l'exercici anterior.

Noticias relacionadas

contador