dl astrazeneca ftse 100 astra zeneca health care healthcare pharmaceuticals and biotechnology pharmaceuticals logo
Sharecast graphic / Josh White

AstraZeneca ha signat un acord definitiu per adquirir per un màxim de 1.800 milions de dòlars la biofarmacèutica nord-americana CinCor Pharma, especialitzada en el desenvolupament de nous tractaments per a la hipertensió i la malaltia renal crònica.

  • 120,56£
  • -0,41%

Segons els termes de l'acord, AstraZeneca iniciarà una oferta pública d'adquisició per aconseguir totes les accions en circulació de CinCor a un preu de 26 dòlars per acció en efectiu, més un dret de valor contingent no negociable de 10 dòlars per acció en efectiu pagador després de la presentació reglamentària especificada del producte baxdrostat.

La part en efectiu de la contraprestació inicial representa un valor de transacció de 1.300 milions de dòlars aproximadament i una prima del 121% sobre el preu de tancament de mercat de CinCor el 6 de gener. Combinats, els pagaments per avançat i el màxim valor contingent potencial representen, si s'assoleixen, un valor de transacció d'aproximadament 1.800 milions de dòlars i una prima del 206% sobre el preu de tancament de mercat de CinCor de divendres passat. Com a part de la transacció, AstraZeneca adquirirà l'efectiu i els valors negociables del balanç de CinCor, que totalitzaven aproximadament 522 milions de dòlars el 30 de setembre del 2022.

L'adquisició reforçarà la cartera de productes cardiorenals d'AstraZeneca en afegir el fàrmac candidat de CinCor, baxdrostat (CIN-107), un inhibidor de l'aldosterona sintasa (ASI) per reduir la pressió arterial a la hipertensió resistent al tractament.

El baxdrostat representa un ASI de nova generació potencialment capdavantera, ha subratllat AstraZeneca, ja que és altament selectiu per a l'aldosterona sintasa i preserva la via del cortisol en humans. Aquesta oportunitat també ofereix la possibilitat de combinar-ho amb Farxiga i complementa l'estratègia d'AstraZeneca d'aportar un benefici afegit a les malalties cardiorenals, en què hi ha "una gran necessitat mèdica no coberta", ha subratllat l'empresa.

Noticias relacionadas

contador