ep vacuna de astrazeneca contra la covid
GVA

La farmacèutica anglo-sueca AstraZeneca ha decidit canviar el nom de la seva vacuna contra el coronavirus a Vaxzevria, per intentar pal·liar la crisi de reputació que travessa l'empresa mundialment.

  • 120,44£
  • -0,10%

El canvi de nom ja va rebre l'aprovació de l'Agència Europea de Medicaments (EMA) dimecres de la setmana passada, després de la sol·licitud de la farmacèutica. Per tant, a partir d'ara, passarà a dir-se Vaxzevria (fins al moment es denominava COVID-19 Vaccine AstraZeneca).

Aquesta modificació es produeix en un moment crític per a la farmacèutica, després dels continus avisos de més de 12 països per l'aparició de casos de trombosis en diferents pacients que havien rebut la dosi d'AstraZeneca, arribant a paralitzar temporalment la seva inoculació, a més de l'escàndol per les dosis amagades a Itàlia amb destinació al Regne Unit.

De fet, aquest mateix dilluns, Canadà es va sumar als països que han recomanat suspendre la campanya de vacunació amb aquestes dosis per a les persones menors de 55 anys.

No obstant això, tant l'EMA com la farmacèutica mantenen que la vacuna és segura i que els seus beneficis de superen els riscos de no vacunar-se.

L'empresa anglo-sueca pretén reforçar la confiança i la fiabilitat entre la població europea i mundial, malgrat els diversos informes sobre possibles efectes adversos i recorda que la modificació del nom no va associat a cap canvi en el fàrmac.

Noticias relacionadas

contador