dl astrazeneca az pharma pharmaceuticals research and development laboratory ftse 100
Sharecast graphic / Josh White

La farmacèutica AstraZeneca va obtenir uns ingressos totals d'11.390 milions de dòlars al primer trimestre de l'any, un 60% més, cosa que reflecteix la contribució de la nord-americana Alexion, adquirida l'any passat, i diversos contractes de Vaxzevria, la vacuna contra la Covid de la companyia, que espera que es lliurin al segon semestre de l'any.

  • 120,44£
  • -0,10%

Els ingressos d'Oncologia van augmentar un 25%, incloent-hi un pagament per fites. Els ingressos totals de CVRM (malalties cardiovasculars, renals i metabòliques) van créixer un 18%, mentre que els ingressos d'R+D van augmentar un 4%, i els de malalties rares, un 7%.

La companyia ha dit que el marge operatiu del trimestre es va beneficiar de l'escalonament de costos i ha comunicat un benefici per acció (BPA) d'1,89 euros, un 20% superior. Així mateix, ha reiterat les previsions per a l'exercici 2022.

"L'any 2022 ha començat amb força per a AstraZeneca. Farxiga va assolir uns ingressos de 1.000 milions de dòlars al trimestre i els nostres medicaments d'oncologia van registrar un creixement de les vendes de productes del 18%, tot i que la Covid-19 segueix afectant al diagnòstic i tractament del càncer", ha declarat Pascal Soriot, conseller delegat de l'empresa.

Segons Keith Bowman, analista d'Interactive Investor, el gegant farmacèutic ha presentat "uns resultats sòlids el primer trimestre impulsats pel creixement dels tractaments contra el càncer". Tot i així, ha destacat que els costos d'inversió en el desenvolupament de medicaments segueixen pesant. De la mateixa manera, la compra d'Alexion contribueix igualment a elevar el deute net.

Noticias relacionadas

contador