illustration d archives qui montre le logo d asml 20240418175242

'Sorpasso' europeu. ASML ha superat LVMH com la segona empresa més valuosa del Vell Continent. I tot gràcies al boom de la intel·ligència artificial (IA).

  • 966,10€
  • 0,20%
  • 718,70€
  • 0,71%

La fita es produïa aquest dimecres, quan les accions de la companyia neerlandesa es disparen un 8,2%, situant-ne la capitalització en 409.323 milions de dòlars, per sobre dels 408.627 milions de dòlars del grup de luxe francès. En primera posició, la farmacèutica danesa Novo Nordisk, amb un valor de mercat de 630.637 milions de dòlars.

Les fortes alces de l'empresa de semiconductors es produïen després de conèixer que dos dels seus principals clients, TSMC i Intel, rebran les noves màquines per a la producció de xips a finals d'aquest any.

Cal recordar que ASML desenvolupa, produeix i comercialitza equips per a la fabricació de semiconductors i, no només és el proveïdor més gran de la indústria, sinó que també és l'únic productor mundial de màquines de litografia ultraviolada extrema, usades per fabricar els xips més avançats d'IA.

Precisament aquest dimecres, a l'altra banda de l'Atlàntic, es repetia aquest mateix escenari amb una altra empresa d'IA. Nvidia superava Apple com la segona empresa de més valoració als EUA en tocar, momentàniament, els 3 bilions de dòlars de capitalització borsària.

Noticias relacionadas

contador