illustration d archives qui montre le logo d asml 20240418175228

Les fortes pujades d'Nvidia d'aquest dimecres (+8,15%) van impulsar Wall Street (el Nasdaq va acabar amb alces del 2,17%), han animat les tecnològiques a Àsia i hi han propiciat els números verds (el Nikkei ha sumat un 3,4% aquest dijous) i estan contagiant el sector tecnològic europeu, cosa que també contribueix als avenços destacats en els índexs del Vell Continent (+1%).

  • 726,00€
  • 0,85%

ASML es revalora més d'un 4%, mentre Infineon avança per sobre del 3%, semblant al que fa STMicroelectronics.

Nvidia es va veure ahir animada per les declaracions del seu CEO, Jensen Huang, que, en un acte organitzat per Goldman Sachs a San Francisco, va presumir de la forta demanda dels seus xips. Va reconèixer que és "tan gran" que els clients es frustren si no reben els seus xips prou ràpid.

Wall Street es va girar aquest dimecres i va aconseguir tancar clarament a l'alça, liderat majoritàriament per aquest ressorgiment de compres en accions tecnològiques de gran capitalització. Els títols d'Nvidia es van situar al capdavant, mentre que es van registrar guanys d'entre el 2% i el 3% per a companyies com Microsoft i Amazon.

La tecnologia segueix al centre del ral·li que els índexs estan registrant a l'altra banda d'Atlàntic des que va començar l'any, i també protagonitza les pujades a la resta de places per l'efecte contagi.

Després de les alces d'ahir, l'impuls en Nvidia continua i puja un 1% al 'premarket'.

Noticias relacionadas

contador