ep planta de arcelormittal
Arcelormittal - Archivo

ArcelorMittal i Acerinox són clarament els pitjors valors de l'Ibex aquest dijous (-5% i -4%, respectivament), durant una sessió de fortes caigudes en totes les places europees (també ho han fet malament les borses asiàtiques) i durant la qual el sector de recursos bàsics europeus s'enfonsa més d'un 4%.

  • 9,10€
  • 0,00%
  • 22,47€
  • 1,67%

ArcelorMittal està deixant enrere el suport dels 28,34 euros mentre que Acerinox perd els 11,50 euros.

A la por de la desacceleració econòmica, especialment després de les dades més febles publicades aquesta setmana per la Xina i els EUA, se suma l'augment de casos de la variant delta de la Covid, que influeix directament en aquesta por per l'increment de les restriccions per part dels països i el seu impacte en la recuperació. A més, avui s'afegeix a tot això la possibilitat que la Fed endureixi la política abans del previst (podria començar a retallar les compres d'actius a finals d'any, segons les actes de l'última reunió), i tot això està complicant clarament la situació en les borses.

Els experts de Link Securities, però, creuen que les caigudes d'ahir (i d'avui) es deuen més a una presa de beneficis que al contingut d'unes actes que no canviaria "en res" el calendari manejat pels mercats per al 'tapering'. "És per això que atribuïm més els descensos dels índexs a la presa de beneficis i a el fet que molts valors es troben molt sobrecomprados després de les recents alces que han experimentat que a propi contingut de les actes. En aquest sentit, cal destacar la tèbia reacció del 'mercat de bons a la seva publicació".

Noticias relacionadas

contador