ep planta de arcelormittal
Arcelormittal - Archivo

Les acereries Arcelor Mittal (+4,34%) i Acerinox (+3,03%) han liderat clarament els guanys a l'IBEX 35. La raó no n'és altra que la revaloració de les matèries primeres, que durant les últimes setmanes s'està incrementant amb força.

  • 9,65€
  • -1,73%
  • 21,48€
  • -1,69%

Un exemple d'això és el cas del petroli. Els analistes no descarten que el barril de cru arribi als 100 dòlars a mitjà termini. "El supercicle del petroli està en marxa, ja que l'enduriment de l'oferta/demanda augmenta la probabilitat d'escenaris alcistes", diuen des de JP Morgan.

A hores d'ara el barril de Brent es revaloritza més d'un 2% i està per sobre dels 84 dòlars, mentre que el WTI també té alces superiors al 2% i se situa als 81 dòlars.

A més, el mineral de ferro també puja amb força, cosa que beneficia productes siderúrgics com Arcelor.

De tornada a la situació que viuen els valors a l'IBEX, Arcelor té a hores d'ara una dura resistència en els 30 euros, segons José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Sabem com les gasta quan diu de corregir i el que ens ha demostrat, dilatacions puntuals a part, és que novament no ha pogut amb el mur infranquejable dels 30 euros. Aquí és on hi ha la mare de totes les batalles", explica.

Sobre Acerinox, "el títol s'ha tornat a frenar en sec davant la zona de resistència que presentava i presenta als màxims de maig. Són diversos els intents, a dia d'avui sense èxit, de batre la zona de resistència dels 11,80-11,90 euros", destaca Rodríguez.

Fa dues setmanes Morgan Stanley revisava a l'alça les valoracions de les dues companyies, passant el preu objectiu d'ArcelorMittal fins als 39 euros per acció i el d'Acerinox als 17,60 euros. "Tot i els sòlids fonamentals de l'acer al carboni, esperem obstacles per a una nova qualificació a curt termini", argumentaven els experts de Morgan Stanley.

Noticias relacionadas

contador