arcelormittal depasse les attentes au premier trimestre apres un debut d annee tres positif

Els experts de Deutsche Bank han inclòs entre les seves accions favorites dins de les acereries dues espanyoles, ArcelorMittal i Acerinox, per fer front al moment que viu el sector a causa del repunt de preus per la guerra a Ucraïna.

  • 9,88€
  • 0,36%
  • 23,25€
  • 4,64%

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

A mesura que el conflicte bèl·lic ha anat a més, els preus de l'acer a Europa i els Estats Units han construït la tendència alcista. De fet, Rússia i Ucraïna suposen el 5% del mercat mundial, amb 97 milions de tones d'acer.

"Amb una gran balança comercial d'exportacions netes d'acer de 41 milions de tones (de les quals aproximadament dos terços corresponen a Rússia), els dos països representen el 9% de l'oferta europea, i esperem que les acereries tinguin la paella pel mànec quant a poder de fixació de preus a curt termini", argumenten.

En aquest context, les siderúrgiques continuen sent atractives per a Deutsche Bank per la valoració i la generació d'efectiu subjacent. En aquest sentit, es decanten per ArcelorMittal com la millor opció en acer al carboni, per l'exposició no europea i l'alt grau d'integració de les matèries primeres. Per tot això, recomanen comprar, amb un preu objectiu de 46 euros.

També els agrada Thyssenkrupp (comprar, preu objectiu de 17 euros) pels seus potencials catalitzadors de valor i la seva exposició a la transició energètica.

En acer inoxidable es decanten per Acerinox (comprar, preu objectiu de 18 euros) i Outokumpu (comprar, preu objectiu de 9 euros), "atesa a la seva exposició a països no pertanyents a la UE i les seves valoracions properes al mínim".

Noticias relacionadas

contador