• L'organisme europeu va iniciar el 8 de novembre una investigació de l'operació
lakshmi n mittal arcelormittal
ARCELORMITTAL

ArcelorMittal ha anunciat un paquet de desinversions proposat a la Comissió Europea (CE) per abordar així les preocupacions manifestades per l'organisme, en un fet rellevant remès per la mateixa companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). D'aquesta manera, la siderúrgica espera obtenir l'aprovació per comprar la italiana Ilva.

  • 23,38€
  • 0,73%

El paquet de desinversions anunciat per l'acerera inclou: ArcelorMittal Piombino (Itàlia), Arcelor Mittal Galati (Romania), Arcelor Mittal Skopje (Macedònia), Arcelor Mittal Ostrava (República Txeca), Arcelor Mittal Dudelange (Luxemburg) i diverses línies de negoci d'acer galvanitzat situades a Bèlgica.

Des de la siderúrgica esperen que "la CE arribi a una decisió final sobre el cas abans del 23 de maig de 2018"

Arcelor apunta al seu comunicat que "la proposta de vendre aquests actius segueix estant subjecta a la revisió i aprovació final de la CE", recordant que espera que "la CE arribi a una decisió final sobre el casi abans del 23 de maig de 2018".

La CE va iniciar el 8 de novembre una investigació de l'operació per la qual la siderúrgica esperava comprar Ilva, considerant que podria reduir la competència al mercat, cosa que desembocaria en un augment de preus del sector al sud d'Europa.

D'altra banda, ArcelorMittal va anunciar aquest dijous que proposarà als seus accionistes, a la junta general extraordinària convocada per al proper 16 de maig, utilitzar el dòlar en comptes de l'euro com a moneda per expressar el capital social de la companyia amb la finalitat de "simplificar" els processos d'informació de la multinacional.

La siderúrgica ha dit que el canvi simplificaria el procés de presentació d'informes de la companyia, atès que prepara la seva informació financera consolidada en dòlars i la seva matriu la fa servir com la seva moneda funcional.

Noticias relacionadas

contador