ep el hotel villa le blanc de gran melia sera neutro en carbono al finalizar la temporada 2024
MHI

Bankinter recomanava fa uns dies 'comprar' Cie Automotive, al qual atorga un potencial del 28%, i ha aprofitat la 'tranquil·litat' del mercat a l'estiu per repassar un altre títol al qual dona un potencial també per sobre del 20% (+23%, consell de comprar i preu objectiu de 7,73 euros), ja que presenta "bones perspectives, no només a curt, sinó també a mitjà i llarg termini".

  • 6,52€
  • 0,54%

Aquest títol és Meliá que, davant la demanda creixent i la capacitat de pujada de preus, hauria de veure com el seu BNA (benefici net atribuïble) augmenta un 14% anual entre el 2023 i el 2024, segons el banc.

"A més, ha millorat considerablement el seu perfil de deute, després de la venda d'actius, reduint el seu deute financer net (DFN) fins als 812 milions estimats el 2024 davant dels 1.164 milions el desembre del 2023 (excloent-ne arrendaments)", expliquen.

"La companyia amb prou feines té exposició al Pròxim Orient i Àsia"

Aquesta reducció del deute implica una ràtio DFN/EBITDA de 2,4 vegades estimada per a aquest any i els venciments de deute queden coberts almenys fins al desembre del 2026, remarquen aquests experts.

Bankinter manté les estimacions i el preu objectiu de Meliá sense canvis i recalca que ofereix catalitzadors derivats del procés de venda d'actius i que els riscos són "limitats".

"La companyia amb prou feines té exposició al Pròxim Orient i Àsia", assenyala. "Tot això fa de Melià una bona alternativa per mantenir exposició al turisme, les perspectives del qual són molt favorables".

UN ESTIU PROMETEDOR

Just abans de l'estiu, Renta 4 elevava de manera contundent el preu objectiu de Meliá fins als 9,40 euros des dels 7,50 euros davant d'una temporada estival prometedora. "Creiem que els títols seguiran la seva gran evolució recolzats per la bona marxa de la demanda hotelera", escrivien els analistes.

Cal assenyalar, tot i això, que l'hotelera cotitza actualment als 6,4 euros per títol. No està tenint un bon estiu a la borsa i, des que a finals de maig Renta 4 anunciés aquesta millora, ha baixat un 20% (cotitzava als 7,8 euros llavors).

A finals del mes de juliol passat, Meliá va comunicar un increment del benefici al primer semestre del 2,9%, fins als 43,7 milions, i va anticipar una "positiva temporada" de vacances. Des de Bankinter destaquen que els resultats van mostrar un creixement més baix al segon trimestre estanc, però que van estar en línia amb el que s'estimava, i posen èmfasi que es van mantenir les bones previsions per al conjunt de l'any.

"La demanda segueix forta, malgrat l'entorn de menor creixement econòmic, amb reserves creixent a doble dígit. Això, unit a les pujades de preus, porta la companyia a esperar increments del RevPar (ingrés per habitació disponible) de doble dígit baix el 2024. D'aquesta manera, preveu assolir els 525 milions d'EBITDA el 2024, que implicaria un augment del +7% enfront del 2023", detalla Bankinter.

Noticias relacionadas

contador