Aquest dilluns és l'últim dia durant el qual es podran comprar accions de Telefónica amb dret a percebre el dividend flexible de 0,20 euros, a compte de l'exercici de 2020, que la companyia repartirà al mes de juny.
- 4,10€
- -1,54%
Els accionistes tenen l'opció de triar el pagament en efectiu de 0,198 euros per part de la societat, vendre els drets al mercat o rebre els drets d'assignació gratuïta per cobrar en accions -són necessaris 20 drets per percebre un títol-.
La data d'aquest dilluns, però, no és el límit per beneficiar-se del dividend de Telefónica, ja que quedaria una segona via: comprar drets de subscripció al dividend al mercat, una possibilitat oberta fins al 15 de juny.
En aquesta data, Telefónica farà efectiva la compra dels drets gratuïts que els accionistes que aposten per l'efectiu li vendran.
Aquests rebran el seu pagament l'endemà passat, el 17 de juny, jornada durant la quL Telefónica ha de comunicar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) l'import de l'ampliació de capital realitzada per cobrir les noves accions sorgides del dividend.
AMPLIACIÓ I COTITZACIÓ DE NOVES ACCIONS
La companyia farà una ampliació de capital a càrrec de la caixa per un import màxim de 1.143,7 milions d'euros, l'equivalent a fins a 272.100.000 d'accions.
L'import de l'ampliació de capital no ha de superar aquesta xifra pel fet que Telefónica adquirirà els drets gratuïts d'aquells accionistes que prefereixin la retribució en efectiu de 0,198 euros bruts per acció i aquestes accions no entraran en negociació.
L'últim tràmit tindrà lloc entre el 18 i el 29 de juny, forquilla en la qual l'empresa situa la inscripció de l'augment de capital alliberat al Registre Mercantil i l'admissió a cotització de les noves accions, el primer dia al parquet, en complir-se aquesta data temptativa, seria el 30 de juny.
LA SETENA VEGADA QUE RECORRE AL DIVIDEND FLEXIBLE
Es tracta de la setena vegada que Telefónica recorre al dividend flexible en la seva història. La primera va ser al maig de 2012 i la xifra n'arribarà fins a nou presumiblement, ja que la companyia repartirà el dividend de 0,30 euros en dos trams a compte de l'exercici de 2021 en el mateix format.
En l'última ocasió, dos terços dels accionistes van apostar per rebre accions de la companyia en lloc d'efectiu.
Entre els principals accionistes de la companyia, es troben BlackRock, que compta amb el 4,983% a través d'instruments financers, CaixaBank, que en posseeix el 4,879%, i BBVA, amb el 4,839%, segons les seves últimes notificacions a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.
Si optessin per rebre el dividend en efectiu, percebrien 53,7 milions d'euros, 52.580.000 d'euros i 52,1 milions d'euros, respectivament.
En cas d'optar per les accions, BlackRock rebria al voltant de 13,56 milions de títols i Caixabank, 13.270.000 d'accions, mentre que BBVA es faria amb 13.170.000 aproximadament.