• Li donen un preu objectiu de 14,50 euros a Applus i d’11 euros a Telefónica
cbpalletetelefonica short

L'enginyeria Applus, dedicada a la inspecció, els assajos i la certificació, i l'operadora Telefónica són les dues úniques companyies espanyoles que apareixen com a convidades dins de la llarga llista de 121 empreses que acudeixen a la 'Berenberg Conference USA 2018', una trobada amb gestors i responsables de relació amb inversors que se celebra entre aquest dimarts i dijous a Tarrytown (Nova York).

  • 12,70€
  • 0,00%
  • 4,30€
  • -0,19%

Durant la presentació avançada pel banc d'inversió amb motiu d'aquesta trobada, l’entitat es refereix a la seva intenció de "tornar a les nostres arrels com a especialista en empreses de mitjana capitalització". Expliquen des de Berenberg que la seva intenció és constituir un equip de 40 analistes "amb un enfocament de selecció d'accions per buscar valor entre les empreses de petita i mitjana capitalització". "Creiem que hi ha un filó al mercat per a aquest enfocament, i estem convençuts que tenim l'experiència per executar-lo", precisen aquests analistes.

DUES CLARES COMPRES

Berenberg té un consell de 'compra' tant per Applus com per Telefónica, amb un preu objectiu de 14,50 euros per a la primera (enfront de la seva cotització actual d’11,8 euros) i d’11 euros per a Telefónica (davant els 8,34 euros als quals cotitza a dia d'avui).

D'Applus destaquen la seva posició de lideratge en proves, inspecció i certificació, amb un posicionament líder en energia i serveis industrials, inspecció de vehicles, enginyeria automotriu i realitzar proves. "Des de mitjans de 2014, Applus ha mostrat un acompliment pitjor que la resta del sector, amb les accions caient un 22%, fet que potser no és sorprenent a causa de la seva gran exposició al petroli i gas. No obstant això, ara som més optimistes sobre les perspectives del mercat del petroli i gas i en conseqüència, pensem que això es notarà en Applus”, expliquen els experts de Berenberg.

Sobre Telefónica, aquests analistes precisen que ofereix un "més que sòlid" flux de caixa lliure ('free cash flow') dins del sector europeu de les telecomunicacions. "Malgrat tots els vents en contra a Llatinoamèrica -devaluació de les divises, inestabilitat política, competència cada vegada més dura creiem que la situació es tornarà més favorable (...). A diferència de la majoria dels grans operadors europeus de telecomunicacions, Telefónica té completat el cicle d'inversió de fibra al seu mercat intern i ara començarà reduir la despesa en xarxa", apunten aquests analistes. Reconeixen des de Berenberg que l’"estructura de capital" de l'operadora ha estat un element de dissuasió per a alguns inversors, "ja que el grup ha dut a terme fusions i adquisicions agressives". Així i tot, "la reorganització de la gestió a Llatinoamèrica, l'espectre obtingut al Regne Unit i el dia de l'inversor dedicat a l'estructura de capital són signes que aquest problema està sent abordat proactivament per la companyia".

Noticias relacionadas

contador