La multinacional espanyola Applus+, un dels líders globals al sector d'inspecció, assaigs i certificació, ha estat elegida com un dels líders climàtics d'Europa al rànquing anual elaborat per Financial Times i Statista.
- 12,70€
- 0,00%
L'informe Europe's Climate Leaders 2022 inclou les 400 empreses que han reduït més la intensitat de les seves emissions de nivell 1 i 2 de gasos d'efecte hivernacle, prenent com a referència un període de cinc anys (2015-2020), segons detalla la llista mateixa.
Les emissions de nivell 1 i 2 són les produïdes per les pròpies operacions de l'empresa i les derivades de la producció de l‟energia que necessita per funcionar. Les emissions de nivell 3, que són les generades al llarg de tota la cadena de valor i que constitueixen la major part de les emissions d'una companyia, no estan incloses a la llista, però són declarades per Applus+, cosa que no totes les empreses fan.
Applus+ s'ha posat com a objectiu reduir un 30% les emissions de nivell 1 i 2 per al 2024 respecte al 2019, el seu any base, ser una empresa neutra en carboni a nivell 1 i 2 el 2023 i convertir-se en una companyia d'emissions netes zero el 2050, seguint les recomanacions de la iniciativa Science Based Targets. Aquest compromís ha estat una de les característiques més ben valorades per Financial Timies i Statista, així com la puntuació B de l'entitat supervisora CDP.
Applus+ està acompanyada en aquesta llista per altres 22 companyies espanyoles cotitzades i altres corporacions europees enfocades al medi ambient.
Fernando Basabe, CEO d'Applus+, assenyala que "aquest èxit, que arriba d'un referent econòmic mundial com Financial Times, es complementa amb altres reconeixements recents de S&P Global, Sustainalytics, MSCI ESG Ratings, CDP, Gaïa i la nostra inclusió al FTSE4Good de l'IBEX, i tots ells reforcen la nostra estratègia per millorar l'ESG, indicadors mediambientals, socials i de governança que cobren cada vegada més importància en les nostres operacions i la nostra gestió corporativa, i són essencials per a la sostenibilitat a llarg termini del planeta”.