ep trabajadorapplus 20190410130129
APPLUS+ - Archivo

Applus realitza controls tècnics de vehicles, un negoci al qual beneficien les caigudes a les vendes de cotxes, ja que amb un parc automobilístic més antic augmenten les revisions. Així es va observar als comptes de 2019 de la companyia, amb un increment del 3,8% als ingressos de la seva divisió Automotive després d'efectuar més de 20 milions d'inspeccions en els dotze països on opera.

  • 12,64€
  • 0,16%

Les vendes mundials de vehicles van baixar un 6,4% al primer semestre de 2019, segons l'últim informe de l'agència de qualificació creditícia S&P. A Espanya existeixen dades més actualitzades, amb un descens del 4,8% a les matriculacions al tancament de l'exercici passat. Aquestes xifres contrasten amb les pujades a Itàlia, França o Alemanya, però Applus no realitza revisions a aquests països.

El problema a Espanya té a veure amb els vetos al dièsel a favor d'altres alternatives menys contaminants. Els vehicles elèctrics i els híbrids són més cars i, en època de desacceleració econòmica, els consumidors no es decideixen a anar al concessionari per renovar el cotxe.

Com explica l'analista de XTB, Darío García, aquesta situació ha provocat que "s'elevi la periodicitat amb la qual l'actual parc mòbil ha de visitar els centres d'inspecció per passar la ITV" i, en conseqüència, la facturació d'Applus en aquest àrea s'ha incrementat proporcionalment. A Espanya, la llei obliga a passar la primera inspecció als quatre anys i, a partir dels deu anys d'antiguitat, cal realitzar-la anualment.

A més d'Espanya, la divisió Automotive compta amb més de 30 programes de revisions de vehicles a Irlanda, Dinamarca, Finlàndia, Andorra, els Estats Units, Geòrgia, Xile, Costa Rica, l'Equador i l'Uruguai. Tots aquests països compten amb una regulació en matèria de seguretat tècnica i mediambiental del transport.

APPLUS VIU LA SEVA MILLOR SESSIÓ DES DE 2018

Applus va viure la seva millor jornada borsària des de juliol de 2018 després de presentar un augment de l'11% del benefici net, fins als 108,6 milions d'euros. Les accions d'aquest 'chicharro' van sumar un 7,45%, en contrast amb els elevats 'números vermells' que han registrat la major part dels valors de l'Ibex per la por al coronavirus. Amb aquesta pujada, ha rebaixat les seves pèrdues anuals fins al 1,33%.

En total, els seus ingressos van ascendir a 1.777,9 milions, un 6,1% més. L'analista financer de Renda 4, Ángel Pérez Llamazares, ha explicat que aquesta xifra es troba "en línia amb les estimacions", gràcies a un creixement orgànic a totes les àrees, que és de mitjana del 5% i a la facturació procedent de les adquisicions, així com per l'efecte positiu del tipus de canvi.

Noticias relacionadas

contador