ep varias personas pasan junto a una tienda de apple a 16 de septiembre de 2024 en barcelona
David Zorrakino - Europa Press

El mercat xinès dona un petit respir a Apple. El gegant tecnològic s'ha situat de nou entre els cinc principals venedors de telèfons intel·ligents a la Xina, recolzada en les vendes de l'iPhone 16. Tot i això, les vendes de la companyia de Cupertino van continuar situant-se molt darrere de les aconseguides per Huawei, un de els seus rivals més grans.

  • 230,76$
  • -2,16%

Segons dades d'International Data Corporation (IDC), Apple va aconseguir un 15,6% del mercat xinès durant el període, per sota del 16,1% del tercer trimestre de l'any passat. Així, Apple es va situar en segona posició per quota de mercat al tercer trimestre, encara que el creixement interanual dels enviaments de l'empresa a la Xina es va estancar durant aquest període (-0,3%).

"Les xifres de vendes inicials estan al mateix temps amb les del seu predecessor, i l'empresa preveu que les properes promocions i el llançament anticipat d'Apple Intelligence impulsaran la demanda en el futur", explica IDC. Per part seva, dades de Counterpoint apunten que el nou model d'iPhone va tenir un bon començament a la Xina, amb un augment de les vendes del 20% en les tres primeres setmanes des del seu llançament en comparació amb els models del 2023.

Així mateix, IDC destaca que Huawei s'ha situat a tercer lloc, amb un 15,3% de quota de mercat. Tot i això, els enviaments a la Xina de telèfons intel·ligents van créixer un 42% en taxa interanual. Segons els analistes, el Huawei Mate 60 ha propiciat el ressorgiment de la marca al seu mercat nacional, així com el llançament d'una sèrie de nous dispositius, com el telèfon tríptic Mate XT.

"Huawei ha protagonitzat una impressionant remuntada i ha registrat quatre trimestres consecutius de creixement d'almenys dos dígits. S'espera que el llançament del primer telèfon triplegable del món impulsi encara més el desenvolupament del mercat dels plegables", apunta la consultora.

El ressorgiment de Huawei ha exercit una intensa pressió sobre Apple a la Xina, un dels seus mercats més grans i importants. De fet, al segon trimestre, Apple va ser desbancada dels cinc primers llocs a la Xina per quota de mercat. Per contra, Huawei ha sumat més de quatre punts percentuals durant aquest període i Vivo es va erigir com a líder per quota de mercat, passant del 15,8% al 18,6%. A més, Apple s'ha enfrontat a altres obstacles a la Xina, com ara les restriccions a l'ús de l'iPhone per part d'alguns organismes governamentals.

El gegant tecnològic nord-americà ha respost a aquesta situació amb múltiples campanyes de descomptes per impulsar-ne les vendes. El gegant de Cupertino espera que la sèrie iPhone 16 l'ajudi a remuntar a la Xina, sobretot per les noves funcions de programari de la plataforma d'intel·ligència artificial (IA) Apple Intelligence. La companyia ha dit que Apple Intelligence es llançarà als EUA aquesta tardor, però no hi ha un calendari clar sobre quan es llançarà a la Xina, a causa de la regulació més complexa i estricta al país asiàtic. En absència d'Apple Intelligence, rivals xinesos com Oppo, Huawei i Honor han estat promocionant les seves funcions d'IA.

Val a dir que Tim Cook, conseller delegat de la companyia, ha visitat la Xina aquesta setmana per reunir-se amb alts càrrecs del Govern i executius d'importants empreses tecnològiques xineses. En la seva visita, Cook es va comprometre a augmentar les seves inversions al país, segons declaracions recollides per Xinhua, per "contribuir al desenvolupament d'alta qualitat de les cadenes industrials i de subministrament".

En conjunt, les vendes de telèfons intel·ligents a la Xina van augmentar un 3,2% durant l'últim trimestre, fins a les 68,78 milions d'unitats. Els fabricants xinesos Vivo i Xiaomi també van aconseguir un "sòlid" creixement de dos dígits i es van situar a primera i quarta posició per quota de mercat, respectivament. Honor es va assegurar la cinquena posició gràcies a models populars com l'X50, que el va convertir en el número u en el segment de preus de 100 a 200 dòlars. A més, nous models com Magic Flip i Magic V3 van impulsar Honor al segon lloc al mercat de plegables aquest trimestre.

"Una important onada d'actualitzacions de dispositius està impulsant la recuperació sostinguda del mercat xinès de telèfons intel·ligents. Tot i els reptes econòmics continus, els consumidors estan molt motivats per adquirir nous telèfons intel·ligents després de tres anys de demanda reprimida", apunta Arthur Guo, analista de recerca sènior d'IDC Xina.

Al seu torn, Jacob Zhu, analista de recerca a IDC Àsia-Pacífic, preveu que la "trajectòria de creixement positiu continuï al quart trimestre". "Aquest impuls es veurà reforçat pel llançament anticipat dels models insígnia de les principals marques, així com per l'inici anticipat del festival de compres del Dia dels Solters", sentencia.

Noticias relacionadas

contador