apple glowtime

Setembre és un mes tradicionalment important per a Apple i aquest any no en serà una excepció. La companyia californiana ha elegit el dilluns 9 de setembre per al seu pròxim Apple Event, en què està previst que presenti al públic l'esperat iPhone 16 al Teatre Steve Jobs, al campus d'Apple, a les 19.00 hores d'Europa.

  • 216,79$
  • 0,22%

La notícia ha agafat per sorpresa alguns, ja que la companyia de la poma sol celebrar aquests esdeveniments el segon dimarts de setembre. Si ho fes aquest any, seria el 10 de setembre, però aquell dia hi ha un esdeveniment que opacaria la presentació del gegant tecnològic: el primer debat presidencial entre la candidata demòcrata Kamala Harris i el candidat republicà Donald Trump.

El que Apple no ha canviat és vincular la seva presentació a un eslògan. En aquesta ocasió, el lema triat per a la presentació ha estat "It's Glowtime", que podria traduir-se com a "És hora de brillar". En un breu vídeo compartit per Apple, el clàssic logotip de la poma s'il·lumina amb els colors d'Apple Intelligence, la plataforma d'intel·ligència artificial (IA) de la companyia de Cupertino.

L'elecció no és casual i dona una clara pista de per on aniran els trets amb el nou telèfon intel·ligent d'Apple. Segons informacions de mitjans especialitzats, no es preveuen gaires canvis quant a mides o models d'iPhone, però sí que s'espera una mida més gran de pantalla a la línia Pro i, sobretot, una millor integració de la IA a la fotografia.

Però això no ho serà tot. A més dels nous iPhones, Apple prepara canvis importants a la seva gamma de rellotges intel·ligents i uns AirPods renovats. Segons Bloomberg, la propera versió de l'Apple Watch estàndard tindrà pantalles més grans i un aspecte més prim. La companyia també ha estat planejant una versió del seu Watch SE de gamma baixa, que estaria fet de plàstic per primer cop.

Aquest mitjà també destaca que Apple ha estat preparant dos nous models d'AirPods: una nova versió de gamma baixa que substituirà la del 2019, així com un reemplaçament per als AirPods de gamma mitjana que es van llançar el 2021. Els dos models inclouran nous dissenys més semblants als AirPods Pro, mentre que el de gamma mitjana inclourà per primera vegada una funció de cancel·lació de soroll.

L'esdeveniment arriba en un moment crític per a Apple, que ha apostat amb força pels nous productes per ajudar a reactivar el creixement als seus segments d'iPhone i 'wearables' o tecnologia portable. Amb tot, durant la seva última presentació de resultats, Apple va donar a entendre que les vendes de l'iPhone el trimestre actual serien planes, alhora que l'exercici de la marca a la Xina ha estat un motiu de preocupació per als analistes.

Tot i això, alguns opinen que la IA podria ser una pilota d'oxigen per a la companyia dirigida per Tim Cook. Segons Bloomberg, el gegant tecnològic podria rebre un impuls més endavant a l'octubre, quan es llanci Apple Intelligence com a part del sistema operatiu iOS 18.1. S'espera que els models inicials de l'iPhone 16 s'enviïn amb iOS 18.0, que no inclou gaires millores impulsades per la IA.

"Encara que Apple va arribar una mica tard a la festa de la intel·ligència artificial, la veritat és que ara està complint. El proper cicle d'actualització es veurà com a impulsat per la IA, de manera que unes vendes sòlides de l'iPhone seran l'indicador clau per als inversors que busquen obtenir una imatge més clara de com Apple està monetitzant la IA. El pitjor sembla que ha passat per a Apple, i l'any que ve es presenta emocionant, amb una clara pista de creixement", va destacar Josh Gilbert, analista de mercat d'eToro, en un informe publicat a principis d'agost.

contador