tim cook apple 20210920071735

Apple estaria planejant reduir la seva producció d'iPhone SE al voltant d'un 20% al proper trimestre a causa d'una demanda més baixa del que inicialment estava prevista.

  • 227,52$
  • 0,51%

Segons Nikkei Asia, la companyia podria haver demanat als proveïdors que retallin la producció del nou model entre dos i tres milions d'unitats, així com la dels auriculars sense fil AirPods en uns deu milions per a tot l'any 2022.

D'acord amb aquestes informacions, aquesta decisió posa de manifest l'agreujament de l'escassetat de xips i els components des de l'inici de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia a causa de les múltiples sancions imposades al règim de Putin que han disparat el preu dels combustibles i altres matèries primeres. La inflació i el seu impacte negatiu en demanda d'electrònica de consum seria una altra raó possible després d'aquesta decisió, segons el mitjà financer.

Cal assenyalar que Apple va aturar les vendes de producció a Rússia poc després de l'esclat inesperat de la guerra d'Ucraïna, on la companyia de Cupertino (Califòrnia) és el tercer fabricant de telèfons intel·ligents i el cinquè fabricant d'ordinadors.

D'altra banda, JPMorgan ha assenyalat que les vendes de l'iPhone SE poden ser limitades a la Xina, a causa de l'ampliació dels temps de lliurament i del bloqueig de la recollida a la botiga a causa de les restriccions provocades per la Covid.

contador