tim cook apple 20230524082916

Apple és més a prop de llançar al gran públic un dels seus últims avenços, i també un dels més esperats, com és l'iPhone 15, que, segons una informació de Bloomberg, arribarà al mercat al voltant del 22 de setembre, si bé podria ser presentat setmanes abans a través d'un esdeveniment organitzat per la companyia de la poma.

  • 220,27$
  • 1,62%

Entres les principals novetats que introdueix aquest model pel que fa als seus predecessors, destaquen unes vores al voltant de la pantalla més prims, així com un marc de titani més lleuger en comparació amb el disseny actual d'acer inoxidable. També s'hi incorporarà millores a la càmera, un port de càrrega USB-C i un processador més ràpid.

Si es compleixen aquestes dates, la companyia ja podria veure reflectides les primeres vendes del dispositiu en els comptes del proper trimestre, que s'estén fins a finals de setembre, després d'unes últimes xifres trimestrals que mostren un descens del 2% en les vendes d'Iphone, que ha generat 39.669 milions de dòlars durant el període.

A més, Apple ha admès que la demanda d'iPhone als Estats Units ha caigut, igual que ha passat amb els ordinadors Mac. A la Xina, les vendes del dispositiu van créixer, encara que aquest augment va ser un oasi al mig del desert, ja que a la resta del mercat asiàtic la facturació també va disminuir.

"Les vendes netes d'iPhone van disminuir durant el tercer trimestre i els primers nou mesos de 2023 en comparació amb els mateixos períodes el 2022, a causa principalment de menors vendes netes de certs models d'iPhone, parcialment compensat per vendes netes més grans de models iPhone 14 Pro2", va destacar la companyia.

Michael Hewson, analista sènior de mercats de CMC Markets, destaca que "la demanda d'iPhones va caure als EUA i el Japó, mentre que els nivells d'inventari van augmentar un 49%, cosa que potser no és sorprenent atès que el setembre tendeix a veure el llançament de nous productes i actualitzacions".

Tot i això, recorda que "en la seva guia per al quart trimestre, Apple va dir que espera veure més caigudes en els ingressos, i s'espera que els ingressos d'iPad i Mac experimentin caigudes percentuals de dos dígits".

contador