ep los cuatro acabados del iphone 15 pro y el iphone 15 pro max
APPLE

Els estrategs de KeyBanc Capital no confien que el nou iPhone 15 impulsi les vendes d'Apple, especialment als EUA, cosa que els ha portat a retallar el consell sobre la companyia des de sobreponderar fins a mantenir.

  • 221,55$
  • 0,58%

En aquest sentit, posen en dubte l'habilitat d'Apple per complir les seves expectatives i esperen que "als Estats Units hi hagi un altre declivi el quatre trimestre fiscal del 2023 que podria arribar fins al primer trimestre del 2024".

Els analistes citen quatre motius per ser cautelosos amb la companyia de Cupertino. El primer és la valoració, ja que les accions (d'Apple) cotitzen múltiples elevats i "esperem que les tendències en mercats clau com els Estats Units segueixin sent febles, cosa que pressiona els mercats internacionals perquè creixin", expliquen.

En segon lloc fan referència al fet que és probable que les vendes als Estats Units tinguin dificultats, basant-se en una anàlisi pròpia de més d'1,8 milions de titulars de targetes KeyBanc, segons el qual les taxes d'actualització de telèfons són les més baixes de tots els temps, ja que els operadors nord-americans estan apuntant als models d'iPhone 15 Pro més cars.

Una altra de les raons té a veure amb el panorama internacional, que tampoc no sembla tan favorable, ja que les expectatives del mercat sobre el creixement internacional són potencialment agressives.

En quart lloc destaquen que les accions tecnològiques segueixen sota pressió, en un moment en què els rendiments dels bons es troben a màxims des del 2007 després del missatge llançat per la Reserva Federal (Fed) de "tipus més alts per més temps" i el Nasdaq és sensible a les taxes.

"Al nostre parer, el creixement d'usuaris segueix sent més important que el creixement d'unitats, però creiem que això podria ser un argument perdut a curt termini atesa la manca de catalitzador, cosa que creiem que resulta en un risc/recompensa neutral", afirmen els experts de KeyBanc.

Així mateix, des de la companyia estimen que el creixement dels ingressos d'Apple per a l'any fiscal 2024 sigui del 3,5%, mentre que el consens espera que se situï al 6%. Un gerro d'aigua freda a la 'big tech'.

Noticias relacionadas

contador