• Se trata de un fuerte competidor de Uber en China
  • La empresa realiza más de 11 millones de trayectos al día
tienda apple

Xina cada vegada és més important per a Apple, i no només per la venda d'iPhone. El gegant tecnològic que dirigeix Tim Cook ha entrat amb força, amb una inversió de 1.000 milions de dòlars, a l'empresa Didi Chuxing, considerada l'Uber xinès, amb més d'11 milions de trajectes al dia i una quota de mercat del 87% en el transport privat.

Apple ajudarà així a Didi Chuxing, que va sorgir de la fusió de Didi Dache i Kuaidi Dache, a construir una plataforma per facilitar els viatges per a aquesta tecnològica xinesa que s'ha convertit en el gran competidor d’Uber, amb uns 300 milions d'usuaris a la Xina. D'aquesta manera, la companyia de Sillicon Valley s'uneix a altres grans inversors de Didi Chuxing com Alibaba o Tencent Holdings, segons informa Bloomberg, que són les dues companyies basades en Internet més grans de la Xina.


Uber està gastant milions per tractar si aquireix part del negoci de Didi a la Xina, segons informa Bloomberg, però només ha aconseguit una petita fracció de clients del seu rival al gegant asiàtic. Ambdues companyies estan així en una batalla per guanyar quota de mercat que resulta cara, i que exigeix capital addicional.


NOVES FONTS DE CREIXEMENT


"Invertim en Didi Chuxing per diverses raons estratègiques, incloent la possibilitat d'aprendre més sobre certs segments de mercat a la Xina", assegura Tim Cook, CEO d'Apple, segons recull Hipertextual. "També creiem que tindrem una gran tornada pel nostre capital invertit en el futur".


La companyia de la poma mossegada ha fet diversos moviments apropant-se a la indústria de l'automòbil i del transport, com el fitxatge de diversos directius. Així mateix, aquesta inversió d'Apple està emmarcada en la pressió que tenen els seus executius per trobar vies alternatives per expandir el negoci de la major cotitzada del món davant l’alentiment del creixement de les vendes de l'iPhone, que representen gairebé dos terços del benefici.

EL LAMENT DEL CEO D’UBER


Travis Kalanick, CEO de Uber, es lamentava a través del seu compte de Twitter de la inversió realitzada per Apple en l'aplicació xinesa. Segons Kalanick, la seva núvia posseeix accions de la companyia de Cupertino, la qual cosa la converteix en part propietària de Didi Chuxing, la competència directa d’Uber al gegant asiàtic.

contador