applecbchina11

Apple no passa pel seu millor moment, especialment a la Xina. El país asiàtic s'ha convertit en un "mal de cap" per a la companyia de la poma, i ha provocat que els ingressos hagin disminuït interanualment per quart trimestre consecutiu. En canvi, pel costat dels guanys, la tecnològica ha tornat a batre les expectatives, tot i que la seva feble previsió per al proper trimestre, el més fort de l'any per a l'empresa en incloure la campanya de Nadal, ha decebut els inversors.

  • 216,16$
  • -2,85%

Tot i el llançament del nou iPhone 15, el trimestre es presentava difícil per a Apple, amb diversos factors en contra que pesaven sobre els marges de l'empresa, com la cautela del consum discrecional als EUA, l'alentiment xinès i la fortalesa del dòlar.

"En aquest context, les xifres van ser sorprenentment bones, ja que van superar les expectatives en diversos fronts importants, com ara les vendes de l'iPhone, el creixement dels serveis i els ingressos totals", explica Thomas Monteiro, analista sènior d'Investing.com.

Amb tot, l'empresa no va assolir les estimacions d'ingressos a la Xina, cosa que no ha agradat als operadors.

"Això indica que el mercat s'haurà d'adaptar a aquesta nova realitat per a Apple al país asiàtic, cosa que pot provocar algunes vendes més en el futur", afegeix Monteiro.

No només els consumidors xinesos no estan gastant al ritme que Apple desitjaria, sinó que la competència a la regió per part Huawei, que recentment ha llançant el nou telèfon Mate amb un gran èxit, està minvant la gana per l'iPhone.

"Es tracta d'un alentiment sense precedents per a l'empresa més gran del món, i els inversors d'Apple no estan acostumats als alentiments. Es produeix mentre l'empresa assisteix a un fort descens de les vendes de Mac, un 34%, mentre la demanda a la Xina continua sent fluixa", assenyala Josh Gilbert, analista de mercat d'eToro.

En qualsevol cas, els estrategs consideren important que la potència tecnològica estigui complint en els dos segments clau: iPhone i Serveis, que la guiaran a través d'aquest sotrac.

"Considerem positiu que la companyia hagi complert les expectatives a l'iPhone, en què hi havia més dubtes per part del mercat, i que vagi progressivament creixent en el seu model de negoci d'ingressos mixtos, en què la pota de serveis va guanyant pes davant dels productes. Amb visió de mitjà termini continuem tenint una opinió positiva a la companyia”, remarquen a Bankinter.

L'iPhone segueix complint i representa més de la meitat dels ingressos d'Apple. Un altre punt positiu han estat els ingressos per serveis, amb un creixement del 16%, una part important del creixement futur de l'empresa, amb marges elevats i mil milions de subscriptors de pagament.

Per això, el director d'inversions d'AJ Bell, Russ Mold, creu que "és possible que Apple s'hagi de recolzar més en la seva branca de serveis, beneficiant-se d'una enorme base instal·lada de dispositius, i la propera gran innovació de l'empresa podria ben bé provenir d'aquesta part del negoci en lloc d'una nova i brillant peça de maquinari”.

"Tot i així, si s'observen les xifres globals, crec que encara podem esperar un quart trimestre positiu, i no cal que els inversors saltin fora de l'acció ara mateix", conclou Monteiro.

contador