ep archivo   tienda apple store en nueva york
CARLOS HERGUETA - Archivo

Apple continua fent història. La companyia de la poma ha arribat aquest divendres als 3 bilions de dòlars de capitalització de mercat, després que les seves accions pugin al voltant d'un 1,5% fins a assolir els 190,73 dòlars per títol necessaris per aconseguir aquesta fita.

  • 227,52$
  • 0,51%

La companyia de Cupertino, que s'ha convertit en la primera empresa de la història a aconseguir aquest valor de mercat, continua rebent el suport tant dels inversors com dels analistes.

En aquest sentit, els estrategs de Citi han atorgat a les seves accions un 30% de potencial i creuen que "la seva capacitat per expandir els marges està subestimada".

L'analista del banc nord-americà, Atif Malik, ha començat la cobertura del fabricant d'iPhone amb un consell de comprar el valor i un preu objectiu de 240 dòlars, el més alt entre els experts de Wall Street.

Tot i que l'empresa ha assenyalat que espera que els seus ingressos al segon trimestre caiguin al voltant d'un 3%, les seves accions han pujat al voltant d'un 47% des del començament d'any i està sent una de les grans beneficiades pel ral·li que estan registrant les tecnològiques al mercat.

"Apple està navegant la desacceleració macroeconòmica i la pressió inflacionista sobre la despesa del consumidor en guanyar constantment quota dels telèfons Android, veiem un 30% més de potencial alcista des dels nivells actuals", ha assenyalat Malik.

"Creiem que Wall Street està subestimant l'expansió contínua del marge brut", ha afegit, en considerar que un canvi en les vendes d'iPhone cap al segment premium, més guanys de quota a la Xina i l'Índia, el disseny propi continu de xips i una barreja de vendes de serveis de més marge seran vents de cua per als seus ingressos.

POT BUSCAR ELS 200 DÒLARS PER ACCIÓ

Per anàlisi tècnica, la companyia no dona ni el més mínim senyal de debilitat a la seva sèrie de preus. "Estem veient noves pujades i nous màxims anuals. Es mou en pujada lliure, sense cap resistència al seu camí. Si res no es torça, és probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys", afirma César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

"El primer objectiu de pujada el podríem fixar en els 200 dòlars, preus que no descartem que pot assolir durant les properes setmanes", afegeix l'expert.

NOUS CATALITZADORS

Apple també té grans catalitzadors a l'horitzó, com ara els seus 'Vision Pro', unes ulleres de realitat mixta que estan cridades a revolucionar el futur de la tecnologia.

Les 'Vision Pro' permeten als usuaris navegar a través de les aplicacions favorites amb els seus sentits, ja que poden obrir, tancar o emprar qualsevol programa amb la seva vista, veu i moviments corporals.

De la mateixa manera, amb les ulleres es poden visualitzar pel·lícules en tres dimensions, jugar a videojocs, fer fotos o gravar vídeos, també tridimensionals. A més, la companyia ha anunciat que el producte comptarà amb el contingut de Disney+ “des del primer moment”.

La presentació d'aquest nou producte, que en un primer moment va generar dubtes pel seu preu elevat (3.500 dòlars), suposa per als experts un potencial a llarg termini que pot reafirmar el creixement d'Apple.

"El llarg termini està en joc a mesura que els desenvolupadors s'amunteguen per crear aplicacions per al seu ús. Ha d'assumir que els casos d'ús creixeran amb el temps i Apple probablement hagi fet una cosa espectacular, fins i tot si està fora de l'abast de la majoria de les persones, de moment”, assegura Neil Wilson, director d'anàlisi de Markets.com.

Noticias relacionadas

contador