photo d archives le logo d apple est vu accroche a l entree du magasin d apple sur la 5e avenue a manhattan a new york

Era la seva gran assignatura pendent... fins ara. La intel·ligència artificial (IA) ha arribat per quedar-se a Apple. I malgrat que, en un primer moment, la seva estratègia no va ser rebuda amb entusiasme, només un dia després les seves accions es disparen més d'un 6% a Wall Street, fins a marcar màxims històrics als 205 dòlars per títol.

  • 210,62$
  • -1,63%

"Creiem que el paper de la IA no és reemplaçar els nostres usuaris sinó empoderar-los", diu Craig Federighi, cap de programari de la companyia.

La companyia de Cupertino presentava en societat Apple Intelligence durant la seva Conferència Mundial de Desenvolupadors (WWDC, per les sigles en anglès) i els inversors li han donat la benvinguda després de descobrir l'aposta de l'empresa de la poma per capitalitzar l'auge de la IA.

"Després d'una WWDC que va complir amb els detalls clau en què ens centrem abans de l'esdeveniment, tenim una convicció encara més gran que Apple està a la cúspide d'una actualització de producte de diversos anys que dona suport a la nostra qualificació de sobreponderar, el preu objectiu de 216 dòlars i la valoració del cas alcista de 270 dòlars”, expliquen els estrategs de Morgan Stanley.

Aquests experts estimen que les característiques d'IA d'Apple posicionen fortament la tecnològica amb "l'agent digital de consum més diferenciat" i creuen que les novetats impulsaran els consumidors a actualitzar els seus iPhones, cosa que hauria d'"accelerar els cicles de reemplaçament de dispositius".

Per part seva, des de Bank of America (BofA) també s'han mostrat optimistes sobre els anuncis i destaquen que les característiques conduiran a "un cicle d'actualització per a IntelliPhones habilitats per a IA".

L'enfocament de la companyia és integrar la intel·ligència artificial en tantes aplicacions com sigui possible, és a dir, no es tracta d'un gran model, sinó d'una sèrie de models més petits que no requereixen la mateixa quantitat de potència informàtica i memòria i que s'executen als propis dispositius i xips d'Apple.

Si la IA del telèfon no ho pot fer, llavors Apple, o una aplicació que utilitzi les eines d'Apple, recorrerà al núvol per accedir a un model d'IA més gran. Per això, s'ha associat amb OpenAI, per exemple, per brindar als usuaris accés a ChatGPT si Siri no pot oferir-los una resposta. Aquestes funcions entren en joc només si els usuaris ho permeten.

Noticias relacionadas

contador