un apple store a lille

La Comissió Europea ha acceptat els compromisos d'Apple de permetre l'accés a la tecnologia de pagaments mòbil als seus rivals, en virtut de les normes antimonopoli de la Unió Europea (UE). Els compromisos romandran en vigor durant deu anys.

  • 220,69$
  • 1,80%

"Els compromisos aborden les preocupacions de la Comissió en matèria de competència relacionades amb la negativa d'Apple a concedir als seus rivals accés a una tecnologia estàndard utilitzada per a pagaments sense contacte amb iPhones a botigues". Així ho explica la Comissió Europea en un comunicat.

D'aquesta manera es posa fi a una investigació antimonopoli que la UE va iniciar fa quatre anys, en què es conclou que Apple va abusar de la seva posició dominant en negar-se a subministrar l'entrada NFC a iOS als desenvolupadors de bitlleteres mòbils de la competència, mentre que reservava aquest accés només a Apple Pay.

"L'opinió preliminar de la Comissió és que la negativa d'Apple va excloure els rivals d'Apple Pay del mercat i va generar menys innovació i opcions per als usuaris de bitlleteres mòbils iPhone. Aquest comportament pot infringir l'article 102 del Tractat de Funcionament de la Unió" Europea (TFUE), que prohibeix l'abús de posició dominant", assenyalen.

Apple s'ha compromès inicialment a permetre que els proveïdors de bitlleteres de tercers accedeixin a l'entrada NFC a dispositius iOS de forma gratuïta, sense haver d'usar Apple Pay o Apple Wallet. També a aplicar un procediment i criteris d'elegibilitat "justos, objectius, transparents i no discriminatoris" per atorgar accés NFC als desenvolupadors d'aplicacions de cartera mòbil de tercers.

A més, permetrà als usuaris configurar fàcilment la seva aplicació predeterminada per a pagaments a botigues i utilitzar funcionalitats rellevants com Field Detect (que obre l'aplicació de pagament predeterminada de l'usuari quan es presenta un iPhone bloquejat a un lector NFC), Double-click (que inicia l'aplicació de pagament predeterminada en fer doble clic al botó lateral o d'inici del telèfon) i eines d'autenticació com Touch ID, Face ID i codi d'accés del dispositiu.

De la mateixa manera, es compromet a establir un mecanisme de monitorització i un sistema de resolució de disputes separat per permetre una revisió independent de les decisions dApple que restringeixen l'accés. També a aplicar els compromisos esmentats anteriorment a tots els desenvolupadors d'aplicacions mòbils de tercers establerts a l'Espai Econòmic Europeu i a tots els usuaris de iOS amb un ID d'Apple registrat en aquest espai també mentre viatgen temporalment fora.

"Apple s'ha compromès a permetre als seus rivals accedir a la tecnologia 'tap and go' dels iPhone. La decisió fa vinculants els compromisos d'Apple. Obre la competència en aquest sector crucial, en impedir que Apple exclogui altres moneders mòbils de l'ecosistema de l'iPhone. A partir d'ara, els competidors podran competir eficaçment amb Apple Pay en els pagaments mòbils amb l'iPhone a les botigues. ha expressat Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva encarregada de la política de competència.

contador