ep archivo   imagen de archivo de una sede del banco santander
SANTANDER - Archivo

La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, ha assegurat tenir "gran confiança en tancar un 2024 força millor que el 2023, que ja va ser un gran any, i que complirem els nostres objectius de l'exercici". Així ho ha expressat aquest divendres a la Junta General d'Accionistes.

  • 4,44€
  • 0,79%

Hi ha anunciat que l'entitat va camí de complir els objectius del 2024. En aquest cas, el banc té previst destinar més de 6.000 milions d'euros en dividends en efectiu i recompres d'accions amb càrrec als resultats del 2024, d'acord amb la política de remuneració a l'accionista.

Com ha indicat durant la seva intervenció inicial, “El 2024 ha començat amb una excel·lent dinàmica de negoci i resultats. Seguim creixent en clients (+2 milions) i gràcies a això els nostres ingressos creixeran al voltant del 9% interanual (en euros corrents) al primer trimestre. Els costos ja fa tres trimestres que estan plans i això, juntament amb l'impacte en costos i ingressos de la transformació en curs, permeten una millora contínua de la ràtio d'eficiència, fins al 42,7% que esperem en tancar el primer trimestre" .

"El cost del risc estarà en línia amb les nostres previsions per a l'any gràcies a una millora a Europa, neutralitzada per l'impacte del creixement de la cartera a Llatinoamèrica, i la normalització esperada en el negoci de Consumer. La ràtio de capital segueix per sobre del 12%, en línia amb l'objectiu del 2024", ha afegit Botín.

Pel que fa a la rendibilitat, Botín ha assenyalat que el banc té molts motors de creixement: "Esperem que el nostre negoci de Retail, per exemple, arribi a un retorn sobre el capital tangible (RoTE) superior al 16% al primer trimestre, anualitzant l'impacte de l'impost a la banca a Espanya, registrat íntegrament el gener de 2024, gràcies al bon comportament de Sud-amèrica i Espanya. El negoci de Consumer augmentarà el marge net de negoci amb clients al voltant del 6%, impulsat principalment per la millora del negoci tant a Europa com als Estats Units".

L'any passat, el banc va aconseguir resultats rècord, cosa que va permetre destinar als accionistes (dividends en efectiu i recompres) l'import rècord de 5.500 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador