ep la presidenta de banco santander ana patricia botin en la junta de accionistas celebrada en
EUROPA PRESS

La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, ha tornat a descartar que el grup estigui interessat a participar en fusions, ja que per a això caldria que a Europa tinguessin lloc canvis en la regulació. "Us ho repeteixo. No ens interessen les fusions. A Europa caldrien canvis reguladors perquè això fos una cosa que ens pogués interessar", ha sostingut durant la presentació de resultats de l'exercici 2020 davant analistes i inversors.

  • 4,63€
  • 0,59%

Així ho ha assenyalat aquest dimecres durant la presentació de resultats del quart trimestre del 2020 davant analistes i inversors, durant la qual ha insistit que el grup buscarà un creixement rendible invertint i expandint els seus negocis de baix consum de capital i generadors de comissions com SCIB, banca privada i pagaments.

"Per tant, no tenim al cap cap tipus de fusió o adquisició, sinó que ens centrarem en el món digital", ha afegit.

La directiva ha sostingut que el Santander té suficients clients i escala, amb uns ingressos estables en un any complicat com 2020. "Això és importantíssim i aquesta és l'escala que volem", ha assegurat.

D'altra banda, ha evitat pronunciar-se sobre la seva disposició per arribar a un acord amb Andrea Orcel que acabi amb la batalla legal que manté l'italià pel seu fitxatge fallit al banc espanyol, però li ha desitjat "sort" com a nou conseller delegat d'UniCredit.

Botín ha posat èmfasi sobre el fet que l'estratègia del banc és recolzar-se en la tecnologia i en els negocis de pagaments i de consum per accedir a noves fonts d'ingressos per comissions i arribar a un creixement rendible. Tot i haver reconegut que al primer semestre de 2021 les comissions "podrien no tenir tan bon acompliment" per la incertesa, Botín confia que el segon semestre serà millor, a mesura que es reactivi l'economia.

En concret, ha situat com a prioritats estratègiques de Santander del futur One Santander, amb un objectiu a Europa d'un ROTE del 10-12% i una ràtio d'eficiència del 45% a mitjà termini; PagoNxt, donant serveis de valor afegit al món dels pagaments a partir d'actius existents (Getnet i Wirecard a Europa), i Digital Consumer Bank, amb la integració d'Openbank i Santander Consumer per impulsar el creixement rendible a Europa i en nous mercats.

Botín ha destacat el "gran potencial" d'aquest últim negoci, ja que Santander Consumer Finance compta amb 18 milions de clients actius i Openbank compta amb una mitjana de 4,5 productes per al client i una tecnologia i capacitat de gestió de dades que "impulsen el creixement d'ingressos, oferint nous serveis i millores operatives".

La presidenta del Santander ha avançat que en tres o quatre anys la forma en què el grup gestiona el negoci de crèdit al consum experimentarà "un canvi de paradigma". L'objectiu a mitjà termini és arribar a un ROTE ordinari del 15% i una ràtio d'eficiència del 39%.

"Santander Consumer és un negoci que ens ha donat 1.000 milions de benefici el 2020, hi ha moltíssims clients. I Openbank no només ens dona experiència de client, sinó com gestionem el negoci, funcions de suport... Ens podem expandir a Holanda i Alemanya si volem, amb un increment de costos molt petit i de forma prudent i controlada. Durant els propers anys veurem com això es va materialitzant", ha afirmat.

Noticias relacionadas

contador