ep archivo   sede de amper 20240229183803
AMPER - Archivo

Les accions d'Amper reboten amb força al Mercat Continu. Els títols de l'empresa pugen per sobre del 7% aquest dijous, tot i que han arribat a superar la barrera del 10%, després que la companyia anunciés ahir uns plans financers que semblen haver agradat als inversors.

  • 0,10€
  • -1,63%

En concret, Amper va comunicar aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que la companyia havia acordat registrar "properament" un programa de bons simples al Mercat Alternatiu de Renda Fixa (MARF), amb la intenció d'executar una primera emissió per un import màxim de 75 milions d'euros.

La companyia ha detallat que "els fons obtinguts en l'emissió, juntament amb els procedents de les desinversions en curs, permetran optimitzar l'estructura del deute financer, transformant-lo en una de més eficient i de llarg termini, així com impulsar l'estratègia de creixement, tant orgànica (CAPEX) com a inorgànica (M&A)".

"Tot això dins dels límits a l'endeutament fixats per la companyia al seu Pla Estratègic i de Transformació i aprovats pels òrgans de govern competents", va explicar Amper en el comunicat.

Cal assenyalar que el deute financer net de la cotitzada pujava a 106 milions d'euros al tancament de l'any passat, amb una ràtio de 2,8 vegades sobre EBITDA excloent-ne finançament alternatiu i de 4,2 vegades incloent-hi aquest finançament.

Aquest repunt sembla compensar amb escreix la preocupació que hi pogués haver en relació amb el ciberatac recent sofert per la companyia d'enginyeria i tecnologia. Dimarts passat 18 de juny, l'empresa de ciberseguretat HackManac anunciava que 650 gigues de dades havien estat sostrets pel grup de hackers Black Basta. Aquestes dades contenien informació sobre projectes d'Amper, així com dels usuaris i dels treballadors.

contador