ep amd anuncia sus dos nuevos procesadores r1305g y r1102g de bajo consumo energetico
AMD - Archivo

AMD es dispara un 8% a Wall Street després de donar a conèixer uns resultats del segon trimestre millors del que s'esperava. La solidesa mostrada a les seves xifres impulsa altres companyies del sector com Nvidia (+9%) o Qualcomm (+4%).

  • 152,08$
  • -0,15%

L'empresa de semiconductors ha registrat un fort creixement en el negoci de centres de dades, recolzat en les vendes de les unitats de processament gràfic (GPU), que s'utilitzen per entrenar models d'intel·ligència artificial.

Pel que fa a altres magnituds destacades, AMD ha obtingut un benefici net de 265 milions de dòlars enfront dels 27 milions del mateix període de l'exercici anterior. Pel que fa als ingressos, han arribat als 5.840 milions de dòlars, per sobre dels 5.720 milions previstos pel consens.

Lisa Su, consellera delegada d'AMD, ha explicat que la companyia ha registrat vendes "més altes del que s'esperava" dels seus xips d'IA, i que els ingressos dels seus xips MI300 van superar els 1.000 milions de dòlars durant el trimestre.

"Com a resultat, ara esperem que els ingressos de GPU per a centres de dades superin els 4.500 milions de dòlars el 2024, enfront dels 4.000 milions de dòlars que vam preveure a l'abril", ha afegit.

Però el sector dels semiconductors també és afavorit per les informacions que apunten que els Estats Units estan considerant expandir una regla que podria restringir les exportacions d'equips relacionats amb semiconductors d'empreses estrangeres a la Xina, però que aliats com el Japó, els Països Baixos i Corea del Sud en quedarien exclosos.

Segons avança Reuters, l'administració Biden preveu revelar una nova norma durant el mes d'agost per expandir l'anomenada regla de productes estrangers directes, però que els aliats que exporten equips clau per a la fabricació de xips, incloent-hi el Japó, els Països Baixos i Corea del Sud, en seran exclosos, cosa que en limitarà l'impacte.

Les exportacions a la Xina de països com Israel, Taiwan, Singapur i Malàisia se'n veuran afectades pel govern dels Estats Units, encara que l'agència de notícies remarca que no ha pogut determinar quines fàbriques de xips xineses s'hi veurien afectades.

Noticias relacionadas

contador