le logo d amazon au le centre logistique de l entreprise a boves 20240430083550

Amazon va pujar un 3,9% a Wall Street aquest dimecres, cosa que li ha permès al gegant del comerç electrònic assolir per primera vegada una capitalització borsària de dos bilions de dòlars.

  • 195,03$
  • 0,92%

D'aquesta manera, la companyia continua beneficiant-se del furor inversor pels valors tecnològics, i amb aquestes pujades s'uneix a Nvidia, Apple, Alphabet i Microsoft com a úniques companyies amb una valoració en borsa igual o superior als dos bilions de dòlars.

Des del començament d'any, les accions de l'empresa acumulen pujades properes al 26%, una xifra que permet millorar el comportament de l'índex tecnològic de referència als EUA, el Nasdaq, que s'ha revaloritzat un 18% des de principis d'any.

Mentrestant, les previsions dels analistes continuen convidant a l'optimisme, ja que a Bank of America han elevat el preu objectiu de les accions d'Amazon fins a 220 dòlars per acció, des dels anteriors 210 dòlars.

Entre les fortaleses de la companyia destaquen la seva "potència de logística", i consideren que podria convertir-se en "el transportista més gran dels Estats Units, per davant d'UPS". Segons les estimacions d'Amazon, s'entregaran més de 9.000 milions de paquets a nivell mundial aquest any.

"La velocitat de lliurament també ha millorat dramàticament, amb gairebé el 25% de les unitats lliurades el mateix dia o l'endemà. No obstant això, malgrat la millora significativa de l'eficiència el 2023, les cinc mètriques d'utilització logística que rastregem romanen per sota dels nivells del 2018, cosa que suggereix més camí per endavant per obtenir guanys d'eficiència a partir d'aquí", asseguren.

A més, l'empresa segueix intensificant la seva presència a Espanya, i recentment va anunciar que la seva plantilla al país va superar les 25.000 persones al tancament del 2023. D'aquesta manera, la companyia se situa entre un dels deu ocupadors més grans del sector privat del país.

contador