El gegant del comerç electrònic Amazon ha aprofitat les condicions del mercat per col·locar 10.000 milions de dòlars (8.960 milions d'euros) en bons amb diferents terminis de venciment, que inclou deute a 3, 7, 10 i fins i tot 30 i 40 anys, amb costos de finançament entre els més baixos mai registrats als mercats de deute corporatiu dels Estats Units.
- 210,05$
- 1,43%
Segons fonts coneixedores consultades pel diari 'Financial Times', la companyia fundada per Jeff Bezos, i el deute de la qual fa amb prou feines onze anys no arribava al grau d'inversió, hauria venut aquest dilluns bons amb venciment a tres anys amb un tipus d'interès del 0,4%, només dues dècimes per sobre de la rendibilitat exigida al maig als bons del Tresor dels EUA amb una termini de venciment comparable.
De fet, un tipus d'interès del 0,4% representa un cost substancialment inferior a l'1,9% que Amazon va haver d'oferir el 2017 quan va col·locar els seus bons a tres anys per finançar l'adquisició de la cadena de supermercats Whole Foods Market i trenca a la baixa l'anterior mínim del 0,45% del 2012 i 2013 per multinacionals com Apple, IBM i Walt Disney.
Així mateix, els nous bons d'Amazon amb venciment a 7 i 10 anys compten amb cupons del 1,2% i del 1,5%, respectivament, també els més baixos del mercat corporatiu nord-americà de bons, i batent el mínim anterior establert per la cadena de distribució Costco a l'inici de l'any, segons les dades de Refinitiv. Per part seva, el cupó del 0,8% del bo a 5 anys d'Amazon hauria igualat el mínim del deute equivalent emès per Pfizer.
L'oferta de paper d'Amazon, que incloïa venciments a 30 i 40 anys, va ser sobresubscrita en més de tres vegades, segons les fonts consultades pel diari.
En aquest sentit, 'FT' destaca l'apetit dels inversors per prestar a les 'blue chips' després que la Reserva Federal hagi proporcionat un suport sense precedents als mercats financers, amb la seva intervenció al març, que incloïa la promesa de comprar bons corporatius. La intervenció del banc central nord-americà ha ajudat a reduir els costos dels préstecs corporatius, que havien arribat a disparar-se a màxims de 10 anys per la pandèmia.
D'aquesta manera, l'import de les emissions de bons d'empreses als EUA ha sobrepassat ja el bilió de dòlars, amb un ritme rècord de creixement.
"Les empreses estan veient aquests rendiments i pensant que haurien d'estar emetent. Aquesta és una oportunitat ideal per entrar i refinançar els bons existents o agregar nou deute", va indicar al diari Peter Tchir, cap d'estratègia macro d'Academy Securities.