photo d archives du logo d amazon

Amazon ha mostrat el seu desacord amb la demanda antimonopoli presentada aquest dimarts per la Comissió Federal de Comerç dels Estats Units (FTC, per les sigles en anglès), en considerar-la "incorrecta en els fets i la llei".

  • 191,16$
  • -0,71%

El gegant del comerç electrònic ha assegurat que la moció del regulador de la competència i 17 fiscals estatals és "errònia des del punt de vista dels fets als quals fa referència", i que "defensarà els seus arguments als tribunals".

Així mateix, des de la multinacional han advertit que, si prospera, el resultat seria "menys productes per triar, preus més alts, entregues més lentes per als consumidors i opcions reduïdes per a les petites empreses, al contrari del que la llei antimonopoli està dissenyada per fer”, ha explicat en un comunicat David Zapolsky, conseller general d'Amazon i vicepresident sènior de polítiques públiques globals.

Per Zapolsky, “la demanda deixa clar que l'enfocament de l'FTC s'ha apartat radicalment de la seva missió de protegir els consumidors i la competència. Les pràctiques que l'FTC qüestiona han ajudat a estimular la competència i la innovació a tota la indústria minorista i han produït una selecció més gran, preus més baixos i velocitats de lliurament més ràpides per als clients d'Amazon i més oportunitats per a les moltes empreses que venen a la botiga d'Amazon”.

La reacció de la companyia es produeix després de la demanda interposada per part de l'FTC i en què acusa l'empresa de Jeff Bezos d'utilitzar la seva posició dominant en el comerç en línia per inflar els preus i asfixiar la competència.

"Utilitza un conjunt d'estratègies entrellaçades anticompetitives i injustes per mantenir il·legalment el seu poder de monopoli", va detallar la Comissió, al·legant que Amazon viola la llei no perquè sigui gran, sinó perquè adopta una conducta excloent que impedeix que els seus competidors actuals creixin i sorgeixin noves empreses que puguin fer-hi front.

La demanda dels EUA arriba després de quatre anys de recerca i suposa el desafiament més gran del govern nord-americà al poder d'Amazon.

Noticias relacionadas

contador