ep archivo   amancio ortega fundador de inditex
EUROPA PRESS - Archivo

Pontegadea s'ha llançat de cap al mercat logístic als Estats Units. La societat que aglutina les inversions immobiliàries d'Amancio Ortega ha desemborsat 905 milions de dòlars per centres de distribució d'Amazon, Home Depot, Fedex, TJX i Nestlé en sòl nord-americà on, fins ara, és l'operació més gran de la immobiliària del fundador d'Inditex.

Segons una investigació del diari El País, la companyia d'Ortega ha adquirit aquests immobles a causa de la seva localització estratègica i dels contractes de llarga durada signats amb empreses de primera fila. Les inversions de Pontegadea, realitzades a través de la seva filial nord-americana Ponte Gadea Compass, es troben en cinc estats: Texas, Pennsilvània, Wisconsin, Carolina del Sud, Virgínia i Tennessee.

L'operació va començar l'agost passat, quan Pontegadea va adquirir un magatzem de FedEx a Wisconsin, a la localitat de Menomonee Falls, per 35 milions de dòlars. El moviment semblava un “experiment”, ja que aquestes inversions en logística s'allunyaven de l'enfocament tradicional que la immobiliària d'Ortega tenia a les seves inversions. El temps ha demostrat que això pot ser un canvi estratègic important per a la companyia espanyola.

A la compra del centre de FedEx va seguir l'adquisició del centre de distribució a Breinigsville (Pennsilvània) per uns 137,6 milions de dòlars; l'immoble en qüestió compta amb 97.000 metres quadrats i Nestlé l'ha llogat fins al 2028. Posteriorment, Ortega va desemborsar 74 milions per un centre logístic a Winchester (Virgínia) que ocupa Home Depot.

Així mateix, Ortega ha aconseguit dos centres llogats a Amazon de més de 90.000 metres quadrats cadascun. Aquests immobles estan situats a Charleston (Tennessee) i West Columbia (Carolina del Sud) i no es coneixen les xifres per les quals s'han adquirit. Tot i això, la cirereta del pastís ha estat la compra del centre de distribució i emmagatzematge de Home Depot a Dallas (Texas), un monstruós immoble de 213.000 metres quadrats.

Durant els últims mesos, els Estats Units s'han convertit en el mercat amb més inversions de Pontegadea, ja que no només s'han fixat en el segment logístic de la primera economia del món. Aquest juliol passat, la companyia d'Ortega va desemborsar uns 500 milions de dòlars per la compra d'un gratacel de residències de luxe a Nova York. L'edifici anomenat 19 Dutch es troba a Lower Manhattan i és una torre de 64 pisos amb una superfície de més de 30.000 metres quadrats que alberga uns 500 apartaments.

contador