ep luis maroto ceoamadeus 20190527191008
AMADEUS - Archivo
67,92€
  • -0,28€
  • -0,41%

Amadeus va caure aquest dilluns un 3% i aquest dimarts rebota tímidament. La fallida de Thomas Cook inevitablement ha exercit un efecte contagi sobre la companyia. Els analistes expliquen que l'afecta de forma indirecta, principalment per l'impacte que pugui suposar a curt termini en l'activitat del trànsit aeri a Europa.

"Entenem que la reacció negativa (en borsa) es deu al possible impacte disruptiu que pugui suposar a curt termini en l'activitat del trànsit aeri a Europa. (...) Seguim en un context de desacceleració mundial del trànsit aeri que s'està produint des del segon semestre del 2018 i aquesta fallida no és més que un nou senyal de la debilitat del sector", expliquen els experts de Banc Sabadell.

Thomas Cook no és client del GDS d'Amadeus (negoci que genera aproximadament el 58% de les vendes de la companyia) i, en aquest sentit, el que ha passat amb la britànica no l'impacta directament. No obstant això, sí que l'impacta indirectament per aquesta erosió en el trànsit aeri europeu, que genera aproximadament el 33% de les reserves aèries d'Amadeus.

"La desacceleració del trànsit aeri per sobre del previst segueix sent el principal risc que veiem per a Amadeus a curt termini, de manera que mantenim la prudència amb el valor", assenyalen des del banc català.

Sabadell té un consell de vendre Amadeus, amb un preu objectiu molt per sobre del preu de cotització actual (74 dòlars davant els 65,7 dòlars). Aquests experts ressalten també que el negoci de la indústria del GDS va registrar una important desacceleració del creixement durant el primer semestre (-0,7% enfront del +4,3% del primer semestre del 2018).

Noticias relacionadas

contador