• La companyia s'ha vist negativament afectada per la depreciació del dòlar nord-americà enfront de l'euro
ep luis maroto ceo damadeus
AMADEUS

Amadeus ha patit durant el primer trimestre de l'any. Així ho reconeix la companyia a la nota de premsa que acompanya la presentació de resultats de gener a març. "La nostra evolució financera durant el trimestre es va veure negativament afectada per la depreciació del dòlar nord-americà enfront de l'euro", assenyala la companyia tecnològica, que malgrat això assegura que el creixement del negoci ha continuat sent "molt fort" durant el període. Això ha permès, diu, que el benefici ajustat pugi un 4,3% fins als 305 milions d'euros. Les seves accions han caigut un 1,23% durant aquesta sessió.

  • 67,08€
  • 1,73%

La companyia ha assenyalat que durant el primer trimestre d'aquest any els ingressos i l'EBITDA (benefici brut d'explotació) van augmentar un 3,1% i un 7,4% respectivament, gràcies als resultats d'explotació registrades pels negocis de Distribució i Solucions Tecnològiques. En concret, els ingressos van augmentar fins a arribar als 1.230 milions d'euros, mentre que l'EBITDA va pujar fins als 539 milions d'euros.

"La nostra evolució financera durant el trimestre es va veure negativament afectada per la depreciació del dòlar davant l'euro"

Totes aquestes són dades obtingudes havent-se implementat el nou sistema de comptabilitat (NIIF 15 i NIIF 9), segons han explicat des d'Amadeus a Bolsamanía. De fet, malgrat que aquesta nova comptabilitat entrarà en vigor el 2019, ja han decidit aplicar-lo. La companyia reconeix que els resultats financers presentats per aquest període s'han vist afectats per la depreciació del dòlar nord-americà enfront de l'euro, en comparació amb l'any anterior, fet que ha tingut un "considerable efecte negatiu". D'aquesta manera, eliminant l'efecte dels tipus de canvi (i l'efecte de la NIIF 162 en l'EBITDA) durant el període, els ingressos i l'EBITDA van registrar increments del 8,2% i del 7,9%, respectivament.

A més, a data de 31 de març de 2018 el deute consolidat, d'acord amb les condicions del contracte de finançament, ascendia als 2.026,9 milions d'euros (1,07 vegades l'EBITDA dels últims dotze mesos segons contracte de finançament).

Luis Maroto, conseller delegat d'Amadeus, ha definit l'inici d'any de la companyia com "positiu", a causa dels resultats financers obtinguts. "El sòlid rendiment operatiu dels nostres negocis va contribuir a incrementar un 8,2% els ingressos i un 7,9% l'EBITDA, excloent-ne l'evolució dels tipus de canvi, l'efecte de la qual va ser perjudicial durant el trimestre", ha remarcat. Després d'això, ha insistit que Amadeus afronta el que queda d'any "amb confiança", i esperen "mantenir una tendència de creixement positiva".

Pel que fa a la millora registrada a les àrees de distribució i solucions tecnològiques, Maroto ha explicat a què es deu. "Els volums de reserves aèries en el nostre negoci de distribució van augmentar a un ritme constant", concretament les reserves aèries realitzades a través d'agències de viatges van créixer un 3,7%, fins als 160 milions, cosa que unida al fet que s'ha ampliat "la disponibilitat de contingut" per als clients mitjançant la signatura o renovació d'acords de distribució amb nou aerolínies, explica els bons resultats collits per aquest negoci.

I pel que fa a les solucions tecnològiques, el conseller delegat d'Amadeus ha assenyalat que la base de clients ha evolucionat favorablement durant el primer trimestre, després de la "signatura de nous contractes", cosa que ha permès que el nombre de passatgers embarcats d’Amadeus ascendís a 416.900.000 durant el primer trimestre, un 22,7% més que durant el mateix període de l'any anterior. "També progressem favorablement en la venda addicional de serveis, amb clients existents com Qantas, contractant més solucions d'Amadeus", ha afirmat Maroto, que assegura que la presència internacional de la companyia ha seguit "ampliant" entre gener i març, de manera que actualment el 65,3% dels passatgers embarcats es va generar fora d'Europa. A més, ha remarcat que a l'àmbit de les solucions tecnològiques per a aeroports, Amadeus presta ara servei a 280 clients a tot el món.

DIVIDEND D’1,135 EUROS

La companyia ha anunciat també que el proper mes de juny el Consell d'Administració sotmetrà a l'aprovació de la Junta General Ordinària un dividend brut total d’1,135 euros per acció, xifra que suposa un increment del 20,7% enfront del dividend de 2016. Cal recordar que Amadeus ja va pagar un dividend a compte de 0,48 euros bruts per acció al gener.

A més, ha explicat que com a part del programa de recompra d'accions (anunciat al desembre de 2017), al tancament del mes de març la companyia havia adquirit 2.165.144 accions per un import de 130.600.000 d'euros. Aquesta operació s'inscriu al primer tram del programa (l'1 de gener de 2018 al 31 de març de 2019, no cancel·lable), durant el qual Amadeus ha assegurat que comprarà accions per un import màxim de 500 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador