ep archivo   el consejero delegado del banco santander jose antonio alvarez alvarez durante la
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Durant la darrera presentació de resultats com a conseller delegat de Banc Santander, José Antonio Álvarez ha hagut de respondre sobretot als dubtes dels analistes sobre Brasil i Espanya.

  • 4,58€
  • -0,38%

Sobre les pujades dels salaris a Espanya, ha comentat que "estem començant a negociar un nou conveni", que segons les seves previsions "probablement entrarà en vigor per a mitjans del 2023".

En aquest sentit, ha assenyalat que "els sindicats seran exigents, és clar, i pensem que és molt difícil fer previsions sobre l'acord final". Tot i que ha afegit que “si pensem en el que ha passat en el passat, dono per fet una certa acceleració a Espanya”.

Així, ha posat com a exemple l'acord del Govern amb els funcionaris, que ha suposat una pujada del 9% en tres anys. "Hi haurà una negociació amb els sindicats, però esperem mantenir els costos per sota de la inflació, amb aquest tipus de convenis, en què els costos creixen un 3%-4%. Això seria factible".

PRESSIÓ DE MARGES AL BRASIL

Sobre els riscos al Brasil, ha reconegut en primer lloc que "ens trobem en una situació de patiment de compressió de marges; i en segon lloc hem canviat els nostres estàndards de subscripcions al mercat de masses, cosa que ha impactat la rendibilitat de l'originació i de la cartera".

En aquest sentit, ha afegit que "ara som més constructius i veiem com el cost del risc encaixa amb les nostres expectatives. Podem dir que creixerem una mica més i que esperem creixement en volums i marge d'interessos i, potser, en algun moment, vegem una situació normalitzada".

En relació a la qualitat de l'actiu, ha assenyalat que “s'ha incrementat la nostra expectativa i estem analitzant la generació al mercat de masses, que és on hem vist el problema. Em sento constructiu quant a la nostra previsió del Brasil. Tinc la sensació que, a poc a poc, veurem aquestes tendències”.

Noticias relacionadas

contador