pallete davos

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha aprofitat la seva intervenció d'aquest dimarts al Fòrum Econòmic Mundial de Davos per demanar una desregulació per al sector de les telecomunicacions, cosa que a parer seu impulsaria la competitivitat i la innovació.

"L'única cosa que demanem és que ens desregulin i ens deixin competir. Ens estan regulant amb regles analògiques del segle passat, però estem en una nova economia digital i jugant en desigualtat de condicions", ha manifestat.

Durant la seva intervenció al panell Musical chairs Europe in the new global economy, ha subratllat la necessitat que la Unió Europea redissenyi les seves polítiques en matèria de competència i regulació per assegurar el benestar i la prosperitat al Vell Continent per a les properes dècades. "Europa ha de comptar amb la seva pròpia agenda, és el moment d'accelerar i definir on volem ser als propers 10 anys", ha assegurat.

Álvarez-Pallete ha insistit que la Unió Europea impulsi un entorn favorable per a les companyies europees, especialment per a les tecnològiques i de telecomunicacions "atès el rol crucial que juga l'economia digital en la competitivitat i el lideratge global".

En aquest mateix context, ha assegurat que Europa s'està quedant "endarrerida" respecte a la Xina i els Estats Units. El president de Telefónica ha destacat que "de les 50 companyies TIC més grans del món per capitalització borsària, només cinc són europees" i representen menys del 5% del valor total.

Així mateix, ha qüestionat si Europa està aplicant els incentius correctes als àmbits apropiats per poder impulsar la transformació i assegurar el futur i la competitivitat a nivell global. En aquest sentit, assegura que el sector ha demostrat el "compromís" amb la innovació amb una inversió anual d'aproximadament 50.000 milions d'euros.

Álvarez-Pallete ha incidit en la necessitat i fixar un marc regulador que afavoreixi la innovació, "que permeti iniciatives disruptives a les empreses, que fomenti la innovació i elimini els obstacles regulatoris", especialment en àrees com el Cloud i l'Edge Computing, la fibra i la tecnologia 5G i el desenvolupament de xarxes programables mitjançant APIs globals i estandarditzades.

Noticias relacionadas

contador