- El comprador interessat és el grup xinès China State Construction Engineering (CSCE)
- La incertesa sobre el possible preu de venda llasta la seva cotització
Les accions d'OHL segueixen sotmeses a una alta volatilitat en borsa durant les dues últimes jornades (van caure ahir un 3% després de pujar un 5% i aquest dimarts baixen un 0,7% després d'arribar a caure un 2%) a causa de l’interès venedor que ha fet públic el grup Villar-Mir, màxim accionista de la companyia.
- 0,33€
- 2,00%
OHL va confirmar aquest dilluns, per mitjà d'un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i després d'una informació publicada per ElConfidencial, que China State Construction Engineering (CSCE) "ha manifestat el seu interès en la possible presa d'una participació accionarial en la societat". OHL va afegir que el grup xinès havia "sol·licitat poder accedir a la revisió i anàlisi de certa documentació".
"El Consell d'Administració d'OHL ha autoritzat aquesta revisió i anàlisi sota els compromisos de confidencialitat habituals en aquests casos, sense que fins a la data s'hagi rebut cap oferta de CSCE ni s'hagi pres cap decisió sobre això", va afegir la nota.
VALORACIÓ DELS EXPERTS
Des de Banc Sabadell, mantenen la seva recomanació de vendre OHL, amb un preu objectiu que es troba sota revisió. Precisament és el preu al qual podrien vendre els Villar-Mir una participació més o menys important una de les claus més importants en aquesta operació, segons afirmen aquests experts.
En la seva opinió, el comunicat d'OHL indica que els Villar Mir no vendran el 51% del capital, sinó que negocien la venda d'una participació menor que eviti que CSCE haver de llançar una OPA sobre el 100% del capital. "Es parlava al comunicat d'una presa de participació", cosa que redueix "la possibilitat d'OPA", afirmen.
Segons Banc Sabadell, "el que queda és l'interès del màxim accionista a vendre almenys part de la seva participació en OHL, cosa que genera inestabilitat en la cotització si més no dóna com a resultat una OPA". Finalment, aquests experts assenyalen que "ens inclinem més per la possibilitat de la recerca d'un soci abans que per la sortida del principal accionista d'OHL. Per als minoritaris d'OHL això implicaria que no hi ha OPA, però en funció del preu que es fixi en aquesta operació es podria aflorar valor".
Des de Renta 4, recorden que "ja hi va haver contactes amb el grup xinès HNA que no van acabar sent fructífers per a cap de les parts". A finals de l'any passat, els Villar-Mir van negociar la venda d'una participació majoritària per uns 400 milions d'euros, però finalment l'operació no es va dur a terme.
Segons els experts de Bankinter, es tracta de "males notícies a curt termini ja que generen incertesa en el valor". Aquests analistes afegeixen que, fins que no s'aclareixi el futur financer del finançament de la família Villar-Mir, el valor seguirà penalitzat.