ep archivo   almirall sube un 412 tras ganar mas de 154 millones de euros en el primer semestre
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Almirall ha pujat més d'un 2,69% al Continu després de donar a conèixer uns resultats del primer semestre que han superat les expectatives del consens de mercat i després de reiterar les perspectives per al conjunt de l'any. Els analistes avalen els comptes de la companyia i creuen que "està a punt d'un creixement transformador de les vendes amb el llançament d'Ebglyss".

  • 8,60€
  • -0,17%

La farmacèutica ha obtingut un benefici net de 15,4 milions d'euros entre el gener i el juny, un 28,3% més que els 12 milions del mateix període del 2023. Els ingressos totals han crescut un 7%, fins als 500,1 milions i les vendes netes han sumat 497,2 milions, un 6,7% més enfront dels 466,1 milions del primer semestre de l'any passat.

"El llançament d'Ebglyss (lebrikizumab) a Alemanya i el Regne Unit per a la dermatitis atòpica (AtD) està en marxa, amb llançaments addicionals a tot Europa durant 2024-25. Ebglyss, juntament amb Ilumetri per a la psoriasi, hauria d'impulsar un creixement significatiu dels ingressos, augmentant potencialment els ingressos >50% per al 2028", expliquen els experts de Jefferies.

Aquests estrategs consideren que Almirall pot aprofitar la seva força de vendes en dermatologia, encara que s'implementaran inversions addicionals durant el 2024 per optimitzar el llançament d'Ebglyss, impulsant l'augment del marge material a partir del 2026. "Ens dona confiança que el nostre pic de vendes a la Unió Europea (UE) de 400 milions d'euros (Almirall apunta a 450 milions d'euros) podria ser assolible, i potencialment fins i tot conservador”, afegeixen.

Així mateix, destaquen que el negoci dermatològic nord-americà continua enfrontant-se a la "pressió de l'erosió dels genèrics", amb obstacles en matèria de reemborsaments i accés al mercat per al medicament contra l'acne Seysara, que van culminar en la reducció dels pics de vendes dues vegades, ara entre 30 i 40 milions de dòlars.

"L'acceptació de Klisyri als EUA per a la queratosi actínica, una afecció de la pell, fins ara ha estat decebedora, cosa que probablement reflecteix la preferència dels metges per la crioteràpia. La recent aprovació de l'FDA que permet el llançament durant el tercer trimestre per al tractament de camps grans (on la crioteràpia no n'és una opció) podria canviar aquesta trajectòria, i el CEO va assenyalar que això podria tornar el creixement i la rendibilitat al negoci nord-americà, afirmant, a més, que és 'fonamental veure la forma de l'organització nord-americà en el futur'", subratllen des de la companyia.

Amb tot, a Jefferies estimen que l'oportunitat que suposa Ebglyss encara no està inclosa al preu. "Veiem un creixement sòlid d'aproximadament el 11,4% en vendes netes bàsiques, amb un palanquejament operatiu que després impulsa un atractiu ajust del 42,7%", conclouen.

Noticias relacionadas

contador