almirall

La companyia biofarmacèutica centrada en salut de la pell, Almirall, ha anunciat aquest dimarts mitjançant una nota de premsa un acord de col·laboració amb la Universitat de Michigan per accelerar el coneixement dels factors que desencadenen la hidradenitis supurativa.

  • 8,82€
  • 1,91%

Aquesta malaltia cutània és crònica i inflamatòria i, segons s'explica al comunicat, està causada per l'oclusió del fol·licle pilós i afecta àmplies zones del cos com les aixelles, la zona inguinal, anogenital, glútia i inframamària. El fol·licle pilós dilatat es trenca, vessant-ne el contingut a la dermis i provocant una resposta inflamatòria, nòduls, abscessos i, en fases posteriors, la formació de vies sinusals i cicatrius.

Aquest acord combinarà l'experiència d'Almirall en malalties de la pell amb els coneixements del Departament de Dermatologia de la Universitat de Michigan, dirigit pel Dr. Johann Gudjonsson, que té per objectiu investigar aspectes rellevants d'aquesta malaltia com la dissecció de la malaltia crònica i la fibrosi.

"Aquesta col·laboració té com a objectiu aprofundir en el coneixement de la hidradenitis supurativa, una malaltia complexa amb grans necessitats mèdiques no cobertes. Un coneixement profund dels factors que impulsen la malaltia permetrà oferir noves opcions terapèutiques als pacients que pateixen aquesta greu malaltia", afirma el Dr. Thomas Huber, director de recerca d'Almirall.

Per la seva banda, el professor de Dermatologia de la Universitat de Michigan Health, Johann E. Gudjonsson, ha declarat que la col·laboració proporcionarà recursos que s'esperen que “facin millorar de manera significativa la nostra comprensió dels mecanismes crítics de la malaltia que impulsen la patogènesi de la hidradenitis utilitzant tecnologies analítiques d'avantguarda”.

La col·laboració forma part de SHINE, una iniciativa llançada per Almirall que pretén impulsar la innovació en dermatologia. A més, permetrà aprofundir en el coneixement de les malalties dermatològiques, accedir a noves tecnologies i descobrir enfocaments terapèutics innovadors.

Noticias relacionadas

contador