Lebrikizumab, inhibidor de la citocina IL-13, va millorar "significativament" la gravetat de la malaltia quan es va combinar amb corticosteroides tòpics (TCS) en persones amb dermatitis atòpica (DA) de moderada a greu en un tercer assaig pivotal de fase III (ADhere ) anunciat aquest dimarts per Almirall. A la setmana 16, l'estudi va aconseguir tots els criteris de valoració primaris i els secundaris clau.
- 8,77€
- -0,06%
Lebrikizumab és un nou anticòs monoclonal (mAb) en fase de recerca que s'uneix a la IL-13 soluble amb una afinitat alta, té una elevada biodisponibilitat i una llarga vida mitjana, i bloqueja la senyalització de la IL-13. En persones amb DA, la proteïna IL-13 -un mediador patogènic central de la malaltia- està sobreexpressada, impulsant múltiples aspectes de la fisiopatologia de la DA en promoure la inflamació de les cèl·lules T col·laboradores (T-helper) tipus 2 (Th2) i donant lloc a la disfunció de la barrera cutània, a la picor, a la infecció i a zones dures i engrossides de la pell.
"Lebrikizumab ha demostrat recentment la seva eficàcia potencial en monoteràpia. Ara, les dades d'ADhere també han demostrat el seu efecte sobre la millora de la pell i l'alleujament de la picor com a part d'una teràpia combinada, cosa que suggereix que el medicament podria esdevenir una nova opció de tractament per a aquesta malaltia cutània crònica immunomediada", ha afirmat el professor i doctor a Medicina Andreas Pinter, director de Recerca Clínica de l'Hospital Universitari de Frankfurt/Main (Alemanya) i un dels investigadors de l'assaig ADhere.
L'agost de 2021, Almirall va anunciar els resultats preliminars dels estudis ADvocate 1 i ADvocate 2, mostrant com lebrikizumab com a monoteràpia va complir amb els criteris de valoració primaris i secundaris clau, incloent-hi la pruïja, la interferència de la pruïja en el son i la qualitat de vida a la setmana 16.