El gegant espanyol de venda de fons, Allfunds, ha contractat els bancs d'inversió Goldman Sachs i Citi per desenvolupar un nou pla de negoci. Segons han informat fonts financeres a Vozpópuli, en aquest pla s'exploren diverses opcions estratègiques, com ara una venda, una fusió amb un competidor o una aliança. La companyia es dispara a la borsa aquest dimecres davant aquestes informacions (+13%).
Allfunds, la plataforma de fons creada l'any 2001 per Banc Santander, va tenir un destacat debut borsari a Europa el 2021. Actualment, la seva capitalització a la Borsa d'Amsterdam supera els 3.000 milions d'euros, la meitat del seu valor a la seva estrena. Fonts coneixedores del sector estimen que un possible comprador hauria de pagar una prima d'almenys un 40% sobre la cotització actual, cosa que portaria el preu de la transacció a aproximadament 5.000 milions d'euros, explica Vozpópuli.
Els principals accionistes d'Allfunds són LHC3 (una societat controlada pel fons de private equity Hellman & Friedman i el fons sobirà de Singapur GIC) i BNP Paribas, que en conjunt tenen més del 40% de la plataforma de venda de fons.
Cal recordar que aquests accionistes van negociar a principis d'any amb Euronext, el propietari de les Borses de París, Milà, Amsterdam o Brussel·les, la venda d'Allfunds per 5.500 milions, una operació que finalment no va tirar endavant a causa de desacords pel disseny de l'OPA, que implicava una part del pagament en efectiu i una altra en accions. Vozpópuli indica, citant fonts properes a l'operació que, en un eventual procés de venda, Euronext en quedaria ara exclòs com a possible comprador.
Goldman Sachs i Citi han analitzat diverses opcions estratègiques per a la plataforma espanyola de fons des d'abans de l'estiu, quan se'ls va encomanar la tasca, tot i que encara no s'ha pres una decisió definitiva.
Hellman & Friedman, GIC i BNP Paribas van vendre un 6,4% de les accions d'Allfunds a finals del 2022. Un mes abans, el banc suís Credit Suisse es va desfer de la seva participació del 8,6%.