alibaba va investir 28 milliards de dollars pour ses activites de cloud 20210412132609

Alibaba Cloud, la unitat de computació al núvol del gegant tecnològic xinès Alibaba, ha mostrat aquest dimarts el seu model d'IA generativa, Tongyi Qianwen, a l'estil de ChatGPT, i ha dit que l'integrarà a totes les aplicacions de la companyia en el futur.

Tongyi Qianwen, que té capacitats lingüístiques en xinès i anglès, es desplegarà inicialment a DingTalk, el programari de comunicació al lloc de treball d'Alibaba, i a Tmall Genie, un proveïdor d'electrodomèstics intel·ligents, segons ha informat l'empresa en un comunicat.

En una demostració gravada presentada per la companyia, Tongyi Qianwen va redactar cartes d'invitació, va planificar itineraris de viatge i va aconsellar els compradors sobre els tipus de maquillatge que havien d'adquirir.

Les accions d'Alibaba, que cotitzen a Hong Kong, han pujat més d'un 3% després de l'anunci, tot i que després s'han desinflat. Les accions de Baidu a Hong Kong han baixat un 6%.

La tecnologia "provocarà grans canvis en la manera com produïm, treballem i vivim les nostres vides", ha declarat el conseller delegat d'Alibaba, Daniel Zhang, en un esdeveniment retransmès en directe, segons recullen els mitjans internacionals.

"Estem en un moment tecnològic decisiu impulsat per la IA generativa i la computació al núvol, i les empreses de tots els sectors han començat a adoptar la transformació de la intel·ligència per mantenir-se a l'avantguarda", ha afegit.

contador