jack ma alibaba

Els títols d'Alibaba s'han disparat aquesta matinada un 8% al mercat asiàtic després que Jack Ma hagi cedit finalment el control d'Ant Group, l'empresa de technologies financeres xinesa la sortida de la qual a borsa van frenar el 2020 les autoritats de Pequín i que es troba en procés de reorganització, segons ha informat aquest dissabte el diari hongkonguès South China Morning Post.

El grup va anunciar en un comunicat un reajustament a l'estructura de drets de vot, diluint el poder del fundador per fer que l'empresa sigui més “transparent i diversificada”, un pas crucial que es considera necessari per tornar a encarrilar la seva tan esperada OPV.

Ma posa fi així a un pacte d'accionistes amb el president d'Ant, Eric Jing, l'exconseller delegat, Simon Hu, i Jiang Fang, d'Alibaba, que donava a Ma el 53,46% del poder de vot a l'empresa de technologies financeres, segons el comunicat.

Després de la reestructuració, els principals accionistes "exerciran de forma independent els seus drets de vot", va dir Ant. "Cap accionista tindrà, per si sol o conjuntament amb un altre accionista, el poder de controlar el resultat de les juntes generals d'Ant", o "nomenar la majoria del consell d'administració d'Ant", i "per tant... tenir el control sobre Ant".

La reestructuració és l'ajust més substancial de l'empresa de technologies financeres més gran del món, enmig del seu escrutini regulatori després de l'ajornament de la venda d'accions per valor de 39.700 milions de dòlars a Xangai i Hong Kong.

Noticias relacionadas

contador